HABERLER
07-01-2022 17:12

BELEDİYENİN GÜLEN YÜZÜ OLDULAR

Düzce Belediyesinin şefkat eli olan ve Düzcelinin her zaman yanında olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 2021 yılında da binlerce gönüle girdi. Yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatına dokunan Düzce Belediyesi 2022 yılında da Sosyal Belediyecilik anlayışı ile vatandaşların yardımına koşmaya devam edecek.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2021 yılında yapılan çalışmaları ve projelerini sayısal verilerle kamuoyu ile paylaştı. Hayır Çarşısı, Etkinlikler, Evde Bakım, Psiko-Sosyal, Anne-Bebek ve Gönüllülük Merkezi başlıkları altında binlerce Düzceliyle bir araya gelen müdürlük, yaşamın her alanında vatandaşın yanında olduğunu gösterdi. Uzman kadrosuyla ve güler yüzüyle takdirleri de toplayan Sosyal Yardım İşleri, Düzce Belediyesinin de gülen yüzü oldu.

HAYIR ÇARŞISINDA AİLELER SEVİNDİRİLDİ

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü oluşturduğu Hayır Çarşısı ile ihtiyaç sahibi ailelere yıl içinde çeşitli dönemlerde giyim eşyası yardımında bulundu. Kışlık giyim yardımı olarak 664 aileye bin 464 bot ve bin 355 mont verilirken dini bayramlar dahil olmak üzere 2021 yılı içerisinde 370 aileye bin 75 kişiye 3 bin 126 parça giyim eşyası yardımı yapıldı.  Öte yandan şehrin belli yerlerinde konumlandırılan ikinci el kıyafet kumbaralarından toparlanan kıyafetlerin kullanılabilir durumda olanları 2. el mağazasında hazırlanarak 151 vatandaşa ulaştırıldığı açıklandı. Hayır Çarşısı projesiyle 35 aileye de ev eşyası desteği sağlandığı belirtildi.

GIDA YARDIMINDA BULUNULDU

Özellikle kış aylarında vatandaşlara gıda ve erzak yardımında da bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2021 yılı içerisinde belirli periyotlarla 2 bin 793 aileye 3 bin 446 adet erzak yapımı yaparken 5 Bin 11 çuval patatesi de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdı. Ayrıca fazla gıda platformu tarafından 343 vatandaşa sebze ve meyve verilirken 50 bin adet atıştırmalık gıda da okullara, spor kulüplerine, Kuran kurslarına ve sevgi evlerine ulaştırıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri kandil akşamları ve önemli günlerde Düzcelilere çeşitli ikramlarda bulunmayı ihmal etmedi.

ESNAFA CAN SUYU OLDULAR

Pandemi sürecinde işyeri kapatmak zorunda kalan 206 berber, 163 kahvehane işletmecisi, 44 okul kantini işletmecisi, 55 terzi, 60 servis şoförüne destek olan müdürlük 2021 yılı içerisinde 559 aileye ve Bin 223 öğrenciye kırtasiye destek paketi yardımında bulundu.

ENGELLİLER VE ANNELER UNUTULMADI

Bedensel engelli 10 vatandaşa akülü, 28 vatandaşa manuel tekerlekli sandalye temin eden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 53 hasta yatağını da ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırdı. Anneleri de unutmayan müdürlük, yenidoğan bebeklere Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün özel olarak hazırlattığı hediye paketlerini verdi. Ayrıca şehrin belirli noktalarında olan bebek bakım ve emzirme kabinleri koyan belediye ekipleri, 301 paket çocuk bezini 84 aileye vererek destek oldu.

 

YAŞLI BİREYLERE BELEDİYENİN ŞEFKAT ELİ DEĞİYOR

2021 yılı içerisinde 650 kadın ve 250 erkek olmak üzere kişisel temizlik ve öz bakım hizmeti sunan müdürlük ekipleri yalnız yaşayan 692 yaşlı vatandaşın evlerinde temizlik hizmeti verdi. Aynı zamanda evde yemek yapamayan vatandaşlara 2 öğün olmak üzere 31 Bin 125 adet yemeğin dağıtımı gerçekleştirildi. Çeşitli nedenlerden dolayı mağdur olan vatandaşlara da şefkat elini uzatan Düzce Belediyesi, Bin 300 kadın, 12 genç, 8 şiddet mağduru kadın, 16 hüküm giymiş kadın, 15 tek ebeveyn kadına psiko-sosyal ve maddi destekte bulundu.

GÖNÜLLÜLÜK MERKEZİ GÖNÜLLERİ FETH ETTİ

Düzce Belediyesinin vatandaşların sosyal hayata katılmaları ve bir yandan da çeşitli kurslarla kendilerini geliştirmeleri için dahil olduğu Gönüllülük Merkezi projesi ile 7-29 yaşları arasındaki gençlere Gönüllülük Merkezinde açılan atölyelerde eğitim verildi. Öte yandan müdürlük yaşlı vatandaşlar için gezi ve piknikler düzenleyerek güzel anlar yaşamasını sağladı.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kadınlar, engelli bireyler ve şehit ve gazilere yönelik etkinlikler ile ziyaretlerini aksatmadan devam ederek gerçekleştirdiği organizasyonlarla takdirleri topladı.