HABERLER
27-12-2021 11:21

UFUK AÇAN KONGRE SONA ERDİ

Turizm, Tarım, Ticaret ve Sanayi kenti Düzce'nin gelecek 50 yılını konuşmak, tasarlamak, yol haritasını oluşturmak amacıyla Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘ 1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi’ Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün konuşmasıyla tamamlandı. Özlü kapanış konuşmasında; “ Artık uygulamaya geçeceğiz” dedi.

“Düzce’nin Geleceği Bugünden Tasarlanıyor” sloganıyla yola çıkan ve vizyoner bakış açısıyla şehrin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik yapısını daha da ileriye götürmek için çalışan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “1. İktisat ve Kalkınma Kongresi” ile Düzce’nin gelişmesinde etkili olan paydaşlara yeni ufuklar çizildiğini kaydetti. İki gün boyunca turizm, tarım, ticaret ve sanayi konu başlıkları altında konularında uzman ve başarılı konuşmacıların kapsamlı değerlendirmelerinin yer aldığı 1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresine yaklaşık 50 panelist Düzce, Türkiye ve Dünyadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Kongrenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Toplantılar manzumesi oldu. Aslında iş şimdi başlıyor. Esas konu uygulamadır. Tavsiyelerle, önerilerle Düzce’nin 50 yılı için çalışma grubu oluşturacağız. Bu kongrenin ikincisini yapacağız. Yol haritasını nasıl oluşturduğumuzu ikinci kongrede değerlendireceğiz. İkinci kongre eğitim ağırlıklı olacak. Şehir Kimliği ve Sosyal Bütünleşme konulu kongresini de gerçekleştireceğiz. Düzce’nin kimliğinin oluşmasına ağırlık vereceğiz. Düzce’de sosyal bir bütünleşme var ve kimliği de oturacak” ifadelerinde bulundu.

Kongrenin sonunda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ve kongrenin modaratörlerini belirleyen paydaşlarından biri olan Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak da kapanış konuşmaları gerçekleştirerek katılım gösteren herkese teşekkür etti.

 

BAŞKAN VE PANELİSTLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ
Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, ortak bir akıl oluşturmak ve iyi bir sonuç çıkarmak için kongreyi düzenlediklerini kaydederek panelistlerin çözüm önerilerini sıraladı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, “ Kadınlara pozitif ayrımcılığın ön plana çıktığı, Başkan Özlü ile birlikte akıllı şehir oluşturuyoruz. Düzce TSO olarak her sektörde 6 bin kişiye eğitim verdik. Düzce için projeleri üretiyoruz. Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye iletiyoruz ve projelere başlıyoruz. Şehrimize nitelikli sanayi geliyor. Düzce’mize marka sanayiciler gelecek. Seçerek alacağız. Kongre’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başkanımız Dr. Faruk Özlü bir vizyon koydu biz de ona layık olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ANTİK TİYATRO GEZİLDİ
Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Ekonomi Gazetecileri Derneğinin düzenlediği Düzce 1. İktisat ve Kalkınma Kongresinin tamamlanmasının ardından panelistler ve tüm katılımcılar Konuralp Antik Tiyatro’ya geçerek hem kazı alanını gezdi hem de markalaşma yolunda ilerleyen Konuralp Pilavını tattı.