HABERLER
24-12-2021 14:35

İTFAİYE ERLERİ TEORİK VE PRATİK BİLGİ VERDİ

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler itfaiyenin işleyişi ve kullandıkları ekipmanları hem tanıma hem de kullanma fırsatı yakaladı.

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri Düzce İtfaiyesini ziyaret etti. İtfaiye dersi gören öğrenciler, eğitim ve gezi amaçlı teknik gezilerinden birini Düzce İtfaiyesine gerçekleştirerek itfaiye müdürlüğünün yaptığı çalışmaları yerinde gördü. İlk olarak itfaiye erlerinin neler yaptığını, hangi malzemeleri kullandığını yetkili ağızlardan dinleyen öğrenciler daha sonra bir itfaiye aracındaki malzemeleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim görevlisi Mehmet Şirin Yıldız amaçlarının öğrencilerin itfaiyeyi tanıtmak ve öğretmek olduğunu kaydederek, “  Öğrencilerimiz ileride itfaiyelerde de çalışabilecekler. Bu konuda eğitim görmelerini ve malzemeleri tanımalarını sağlamak istedik. Düzce Belediyesi itfaiyesi de bu soğuk havada bizlere yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

DERSLERİMİZE EKSTRA FAYDA SAĞLAYACAK

İtfaiye dersi alan üniversite öğrencisi ise “ Hem ekipmanları tanımak hem de denemek açısından Düzce Belediyesi itfaiyemiz bize destek verdi ve buraya davet etti. Buradaki malzemeleri tanımak bölümümüz için bize ekstra fayda sağlayacak. Hocalarımız ve bütün itfaiye ekiplerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Araçlardaki ekipmanların tek tek hangi işe yaradığını öğrenerek deneme fırsatı bulan öğrenciler, merak ettikleri soruların yanıtlarını itfaiye personelinden öğrendi.