HABERLER
01-12-2021 14:03

ULAŞIM İÇİN ANKET ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kentin ulaşım sorununa neşter vurmak ve köklü bir çözüme kavuşturmak için Ulaşım Master Planını vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda 7 Aralık 2021 Salı gününden itibaren 3 Bin hanede anket çalışması yapılacak.

Düzce Belediyesi Ulaşım Ana Planı çerçevesinde planlama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Düzce’de yaşanan trafik ve toplu taşıma sorunlarına çözüm getiren Düzce Belediyesi katılımcı demokrasi anlayışı ile vatandaşların ulaşım planlaması sürecine aktif olarak katılmasını sağlayacak.

HALKIN FİKİRLERİNE ÖNEM VERİYORUZ

Ulaşım Ana Planını Düzcelilerle birlikte belirleyerek şehri geleceğe hazırlamak için kolları sıvadıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Göreve geldiğimiz günden bu yana katılımcı belediyecilik ilkelerimiz doğrultusunda halkımızın fikirlerine büyük önem veriyoruz ve yatırımlarımızı bu doğrultuda planlıyoruz.  Kentimizin geleceği ve kaynaklarımızı doğru kullanmak adına akademik çalışmalara önem veriyoruz. Bu doğrultuda şehrimizde halkımızın bugün ve geleceğe yönelik ulaşım alışkanlıklarını ölçme ve değerlendirmeye yönelik ‘Ulaşım Hane Halkı Anketleri’ yapmaya karar verdik” diye konuştu.

KİMLİK BİLGİLERİ İSTENMEYECEK

Düzce Belediyesi personellerinin kimlik bilgi ve yaka kartları ile vatandaşların evlerine misafir olacağının altını çizen Başkan Özlü, “Personellerimizde belediyemiz tarafından verilen yaka kartları bulunacak ve kimliklerini ibraz edecekler. Anket çalışması esnasında sizlerden kimlik bilgileriniz asla istenmeyecek olup anket çalışmalarımızın sonuçlarının tamamı sizlerle paylaşılacak. Sorulara içtenlikle cevap vermenizi ve personelimize destek olmanızı bekliyoruz. Vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda ‘Ulaşım Master Planı’nı planlayacağımızı bilmenizi isterim” ifadelerinde bulundu.

Çalışma çerçevesinde kentin tüm mahallelerinde bilimsel yöntemlerle rastgele seçilmiş yaklaşık 3 bin ev ziyaret edilerek yaklaşık 10 bin kişiyle anket yapılacak.