HABERLER
22-10-2021 19:19

AR-GE VE TECRÜBE PAYLAŞIMLARI YAPILACAK

Düzce Belediyesi, iki yıl önce hayata geçirdiği Bahçeşehir Yönetim A.Ş. ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek apartman ve sitelerde profesyonel hizmet vermeye başlamasının ardından Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) ile de işbirliğine gitti. Dernek yönetimi ile Düzce Belediyesi arasında protokol imzalanarak hizmet ağınının genişlemesi adına yeni bir adım atılmış oldu. 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere kentin alt ve üst yapı çalışmaları, vizyon projelerin hayata geçirilmesi, sanattan spora, tarımdan turizme bir çok alanda büyüyen ve gelişen bir Düzce modeliyle kente artı sağlayacak üst düzey görüşmelerini sürdürüyor. 

Geleceğin modern ve vizyon projeleriyle rol model olarak gösterilecek şehir olma yolunda ilerleyen Düzce, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği ile akademik çalışmalar yapmak ve projeler geliştirme noktasında ortak hareket ederek yoluna emin adımlarla ilerliyor.

YENİ BİR PROTOKOL İMZALANDI
Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde bir araya geldiği Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) Başkanı Suat Sandalcı ile işbirliği çerçeve sözleşmesi imzaladı. Sözleşme gereğince, hali hazırda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren, site ve apartmanların temizlik, asansör bakım ve onarım hizmetleri, danışmanlık hizmetleri, güvenlik hizmetleri, binanın genel bakım hizmetlerini halkla buluşturan Düzce Belediyesi iştiraki Bahçeşehir Yönetim A.Ş. ile TRKTYD arasında iş ve yaşam alanlarının yönetimi, eğitim, seminer, yayın ve AR-GE çalışmalarında bilgi / tecrübe paylaşımı yapılarak, Düzce’nin tamamının bu hizmetlerden yararlanması öngörülüyor. 

SANDALCI, DERNEK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
İmza töreni öncesinde dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Sandalcı, Türkiye genelinde apartman ve sitelerde kat maliklerinin daha huzurlu bir hayat sürmesi adına profesyonel yapılarla şirketleri buluşturduklarını, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Ankara ve İstanbuldaki büyük projeleri Düzce’de de kurumsal kimlikle buluşturarak daha güzel sonuçlar alınacaktır” dedi. 

TÜRKİYE’DE SİTE YÖNETİM ŞİRKETİ KURAN TEK BELEDİYE
Başkan Özlü ise Düzce Belediyesinin 2 yıl önce Bahçeşehir bölgesindeki binalarda site yönetim hizmeti verme amacıyla Bahçeşehir A.Ş’yi kurduklarını dile getirerek, “İki yıl önce başlattığımız hizmet, bugün Düzce’nin bütün bölgelerine yayılmış durumda. 3 binden fazla haneye site yönetim hizmeti veriyoruz. Belediye olarak tüm Türkiye’de site yönetim şirketi kuran tek belediyeyiz. Kendi ilinde site yönetim hizmeti veren belediye yok. Bahçeşehir yönetim şirketimizi örnek bir şirket olarak görüyorum. Bu hizmet ağının genişlemesini arzu ediyoruz. Güzel binalar yapmak önemli ama onların yönetimi içinde yaşayanların iyi hizmet almaları çok daha önemli. Biz bu açığı kapatan bir şirkete sahibiz. Bu protokolün Düzce’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Program, Başkan Özlü’nün konuşmasının ardından, imzaların atılması ile program sona erdi.