HABERLER
02-07-2021 11:47

HAŞERELERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Düzce Belediyesi, haşerelere karşı 12 ay boyunca sürdürdüğü larvasit ilaçlama işleminin yanı sıra yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte uçkun ilaçlama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar, çevreye ve su canlılarına zarar vermeyen doğal ilaçlar kullanılarak yapılıyor.

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 12 ay boyunca rögar ve fosseptiklerde gerçekleştirilen larvasit ilaçlama ile haşerelerle mücadele ediyor. Ekipler, sıcakların artmasıyla birlikte yaz ayları boyunca sineklere karşı uçkun ilaçlama işlemi gerçekleştiriyor.

ÇEVREYE VE SU CANLILARINA ZARAR VERİLMİYOR

Çalışmalara yönelik olarak müdürlükten yapılan açıklamada,  şu ifadelere yer verildi;

“Yıl boyu programlı olarak uyguladığımız ilaçlama çalışmalarına artan zararlı popülasyonları (Sivrisinek, Karasinek, Kene, pire, Amerikan Beyaz Kelebeği vb.)  kontrol altında tutabilmek için çeşitlendirerek devam edilmektedir.

Şehrimizde bulunan rögarlar, su biriken mazgallar, ahırlar, foseptikler ve suyun göllenip beklediği sulak alanlar ekiplerimiz tarafından düzenli olarak çevreye ve su canlılarına zarar vermeyen doğal ilaçlar (Bakteri) kullanarak ilaçlanmaktadır.

Halkımızın sağlığını ve yaşam konforunu arttırmaya yönelik yapılan bu çalışmalarda başarı oranının daha yüksek seviyelere ulaşması için kıymetli hemşerilerimizden tarla, bahçe ve balkonlarında bulundurdukları varil, kova, bidon, pet şişe, saksı altlığı gibi içerisinde su biriken ortamların kuru tutulmasını rica ederiz.

Ekiplerimiz tarafından bulunması zor olan bu alanlarda sivrisinekler hızla çoğalır. Unutmamalıyız ki; çevremizde bıraktığımız su dolu bir bardak su içerisinde 200 tane sivrisinek üreyebilmektedir.”