25-06-2021 11:34

DÜZCE’YE GETİRİLEN MÜSİLAJ 11 TON'A ULAŞTI

Türkiye'nin en kapsamlı deniz temizliği seferberliği devam ediyor. Temizlik çalışmalarına katılan Düzce Belediyesi, bugüne kadar 11 Ton müsilajı Düzce Katı Atık Ayrıştırma-İşleme ve Enerji Üretim Tesisine ulaştırdı.

Marmara Denizini kaplayarak deniz hayatını tehdit eden müsilaj (Deniz salyası) ile mücadele devam ediyor. "Marmara Hepimizin" sloganıyla başlatılan müsilaj temizliği seferberliğine Düzce Belediyesi'nin desteği sürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince  son olarak Düzce'ye 4 ton daha müsilaj getirildi. Daha önce toplanan deniz salyaları ile birlikte, Düzce Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisine getirilen müsilaj 11 Ton'u buldu.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Marmara Denizi'nden toplanan müsilajların,  yapılacak olan AR-GE çalışmalarının ardından enerji üretiminde kullanılıp kullanılamayacağı  önümüzdeki haftalarda belli olacak.  Düzce Belediyesi, müsilaj ile mücadele konusunda temizlik çalışmalarına destek vermeye devam edecek.