01-07-2019 23:59

"TRAFİK YOĞUNLUĞUNU ÇÖZMEK ÖNCELİĞİMİZ"

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, araç trafiğinin yoğun olduğu Fiskobirlik, Olimpiyat ve Koçyazı kavşaklarında inceleme yaptı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ve şehir plancısı uzmanlarla birlikte hafta sonu gezisine çıktı. Şehir merkezinde özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu Şehir Merkezi-Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu-TEM Otoyol-D-100 bağlantısını sağlayan Fiskobirlik kavşağında başlayan tespit çalışmasında trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik çözümler istişare edildi.

Daha sonra Olimpiyat ve Koçyazı kavşağında devam eden tespit çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özlü Düzce'de belli noktalarda araç trafiği yoğunluğu yaşandığını ve bu problemlerin çözümü için hızla harekete geçileceğini ifade ederek "vatandaşlarımızın özellikle şikayet ettiği noktalarda başkan yardımcım ve şehir plancısı arkadaşlarla incelemelerde bulunuyoruz. Fiskobirlik kavşağındaki kontrolsüz geçiş ve TEM bağlantısı da burada ağır tonajlı araçlar için de sorun oluşturuyor. Dört önemli güzergahın kesişim noktası kavşağın rahatlaması için geçici değil, kalıcı çözümler üzerinde çalışıyoruz. Yine Olimpiyat kavşağında da yan yollar ve şehir merkezi-D-100 bağlantısı sebebiyle sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk yaşandığını biliyoruz. Koçyazı ve Olimpiyat için de başkan yardımcım ve şehir plancılarımız çalışacak, ortak akılla çözümler üreteceğiz. Çalışmaların ayrıntıları nihai kararı verdiğimiz an sizlere açıklanacak. Düzce çok güzel olacak" şeklinde konuştu.