HABERLER
05-01-2021 14:52

KONURALP ANTİK KENTE GÖLYAKA’DAN ZİYARET

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ı, Gölyaka Belediyesi Ak Parti Meclis Üyelerini ve Gölyaka Ak Parti Teşkilat mensuplarını, Batı Karadeniz’in Efes’i olarak bilinen Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kentinde Tiyatro kazı çalışmalarının yapıldığı alanı gezdirdi.

Düzce’nin tarihine ışık tutan Konuralp Antik Kentinin en önemli yapısı olan tiyatro alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bölgeye ilgi duyan herkesi alanda özel olarak ağırlamayı sürdürüyor.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve beraberindeki teşkilat üyeleri, Müze Müdürü İhsan Arslan rehberliğinde tiyatro kazı alanını gezerken Antik Kentin tarihi geçmişi hakkında da bilgiler verildi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,  Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kentini Dünya turizmide kazandırmaya kararlı.

Başkan Özlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

 “ Düzce’nin en önemli tarihinin yer aldığı Konuralp’i tarih turizmine katarak diğer şehirlerimizden ve ülkelerden vatandaşların merak edip buraya gelmelerini 2000 yıllık tarihin izlerini burada yaşamalarını istiyoruz. Çalışmalarımızda her geçen gün heyecan verici keşifler ortaya çıkıyor.  Bebek mezarı, su arkı, heykel kaidesi, Medusa Başı’nın bulunmasının ardından  son olarak Groteks figürü bulunmuştu. Yine ilgi çeken bir konuda Roma Döneminde Gladyatörlerin bu alanda savaştığına dair bulgular var. Gerçekten beni burası çok heyecanlandırıyor. Tarihi değerlerimize, kültürlerimize sahip çıkıp, dünyaya tanıtmaya kararlıyız.  Bu süreçte antik kentin tanıtılmasında ve ortaya çıkarılmasında destek olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza tüm kurum ve kuruluşlara, personellerimize herkese çok teşekkür ediyorum”.