HABERLER
29-12-2020 15:35

BASIN AÇIKLAMASI

Düzce Belediyesine ait otoparkının hesabının yönetmelik ve mevzuata aykırı şekilde kullanıldığına dair bir kısım yerel basın organlarında çıkan haberler üzerine kamuoyunun aydınlatılması gereği hasıl olmuştur.

Belediyemiz otopark faaliyetlerini Resmi Gazete’de yayımlanan yasalara göre düzenlemektedir. 22.04.2016 tarih ve 26147 sayılı ResmiGazete’de yayımlanan otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 1. maddesi uyarınca; “İnşaat ruhsat aşamasında otopark yapı bedelinin %25’ini peşin olarak alınır” hükmünü uygulamıştır. Bu çerçevede yapılara ait otopark çözümlemeleri için bu maddeye göre Belediye hesabına % 25 peşinat yatırılmaktadır.

Belediyemize ait otopark hesabında biriken miktar, finansman desteği amacıyla gerektiğinde geçici olarak cari hesaplara alınarak kullanılmaktadır. Nakit akışı düzeldiğinde kayıtlı bedel Belediyemiz otopark hesabına da aktarılmaktadır. Bu durum otopark hizmetlerinde hiçbir aksamaya mahal vermemektedir.

Göreve başladığımız tarihten itibaren çözümü konusunda çeşitli alternatif projeler ürettiğimiz otopark sorunu, ulaşım konusunun önemli bir parçasıdır. Belediyemiz tarafından ‘otopark harcı’ olarak tahsil edilen her bedel de yine otopark alanı oluşturulması için kullanılacaktır.

Hemen hemen her konuda Düzce Belediyesini ve yönetimini yıpratmak, hemşehrilerimizin nazarında değersizleştirmek isteyen yayınların amacını biliyoruz. Ancak hemşehrilerimizden bu tür haberlere itibar etmemelerini rica ediyoruz.

Bir kez daha hatırlatmakta fayda var: "Düzce Belediyesi kamu vicdanının yaralayacak hiçbir iş ve işlemin içinde olmadan hizmet odaklı çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.