HABERLER
23-12-2020 13:31

AK PARTİ HEYETİNDEN KAZI ALANINA ZİYARET

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Batı Karadeniz bölgesinin tek antik kentinde AK Parti Düzce ana kademe başkanları ve Belediye Başkanlarını ağırladı. Ziyarete gelen heyete Müze Müdürü İhsan Arslan tiyatronun ve kentin tarihini anlattı.

Düzce’nin tarihe açılan kapısı olan Konuralp Antik Kentinin en önemli yapısı olan Antik Tiyatro’ya gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından özel önem atfedilen bölgedeki kazı çalışmalarını AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve beraberindeki teşkilat üyeleri yerinde gördü. Müze Müdürü İhsan Arslan’ın rehberliği eşliğinde antik kentin ve tiyatronun tarihi hakkında bilgi alan AK Parti heyetini Başkan Özlü gezinin ardından Konuralp Bey Otağ Çadırında ağırladı.

Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kentini açık hava müzesi olarak tüm dünyaya açmak için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Konuralp’i tarih turizme katarak önemli ve yeni bir destinasyon merkezi olarak sunmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız her geçen gün heyecan verici keşiflerle bize şevk veriyor. Bu süreçte antik kentin tanıtılmasında ve ortaya çıkarılmasında destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün de burada olan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve teşkilat üyelerine, çalışma alanımızı ziyaretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.