HABERLER
05-12-2020 15:37

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Düzce Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasında can dostlarını yalnız bırakmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sokakta yaşayan hayvanlar için parklarda ki mama kaplarına ve kentin dört bir yanında belirlenen noktalara mama ile su dağıtımı gerçekleştirdi. 


2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte özellikle kafeterya, restoran gibi yerlerin de kapalı olması nedeniyle sokak hayvanlarının bu durumdan etkilenmemesi ve yaşamsal faaliyetlerinin devam ettirilmesi için Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü besin dağıtım çalışmalarını yoğunlaştırdı.


VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOKAK HAYVANLARININ MAĞDUR OLMAMASI İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYOR
Ekipler, gelen talepler doğrultusunda da belirtilen adreslere de mama ve su bırakıyor. Sokak hayvanları, beslenme odaklarına bırakılan yiyeceklerden yiyerek gıda ihtiyaçlarını böylece gideriyorlar. Bu işlemler, araçlı ekipler tarafından kısıtlamanın sürdüğü Cumartesi ve Pazar günü aralıksız bir şekilde devam edecek.


CAN DOSTLARIMIZI İHMAL ETMİYORUZ
Tüm ekiplerin 7 gün boyunca sahada olduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,  “Korona virüs salgınından can dostlarımız da olumsuz etkileniyor.  Bu iki günlük sürecin onlar için zor geçeceği düşünerek kentimizin farklı noktalarında mama ve su dağıtımlarını gerçekleştirdik. Düzce Belediyesi olarak normal günlerde yaptığımız gibi sokağa çıkma kısıtlamasında da can dostlarımızı ihmal etmiyoruz. Onları beslemeye, besin ihtiyaçlarını karşılamaya periyodik olarak devam ediyoruz. Her canlı gibi yaşam onların da en tabi hakkıdır. Sadece bu süreçte değil her zaman kendilerini ifade edemeyen ve isteklerini söyleyemeyen can dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimiz. Hemşehrilerimizin de bu konuda duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Evlerinin önlerine yemek artıklarını ve su kapı koyarlarsa onları aç bırakmamış oluruz” dedi.