HABERLER
21-11-2020 16:49

YAPRAKLAR TOPLANDI, SOKAKLAR SÜPÜRÜLDÜ

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün şehir genelinde kış mevsimi öncesi başlattığı temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Mevsim koşulları gereği ağaçlardan dökülen, etrafa dağılan kurumuş yaprakların temizliği için ekipler cadde, sokak ve kaldırımlarda temizlik çalışması başlattı.


 Düzce de cadde ve sokaklar başta olmak üzere, kaldırımlar ve yollara dökülen yapraklar büyük bir titizlikle temizlenerek kış aylarına hazırlanıyor. Sonbahar mevsimi ile birlikte ağaçlardan sararıp düşen yaprakları çevre kirliliği oluşturmaması için toplayarak kamyonlara taşındı. Sokak ve kaldırımlar titizlikle süpürülerek temizlendi. 


ÖZLÜ, “GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ”
Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Sonbahar mevsimi ile birlikte ağaçlardan sararıp düşen yaprakları çevre kirliliği oluşturmaması için büyük bir özveriyle periyodik olarak topluyor. Düzce’nin her köşesini pırıl pırıl yapmak ve görmek istiyoruz. Bunun için de belediye olarak tüm imkânlarımızı salgın hastalığın getirdiği kısıtlı koşullarına rağmen seferber ediyoruz.  Bunun yanında rutin olarak belediyemiz diğer faaliyetlerini de aksatmadan yerine getiriyor.  Şehrimizin işlek caddeleri, vatandaşların yoğun kullanım alanları tazyikli ilaçlı su ile yıkanıp defenzekte ediliyor. Şehrin temizliği vatandaşlarımızın sağlığı açısından özellikle içinde bulunduğumuz korona virüsü sebebiyle büyük önem arz ediyor.  Bizde bu kapsamda gereken hassasiyeti gösteriyoruz.  Vatandaşlarımızdan da ricamız çok daha dikkatli ve duyarlı davranmaları, bakanlıkların almış oldukları kararlara uyarak kendi sağlıklarını koruyabilirler. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Gerekmedikçe evden çıkmayalım, topluluğun bulunduğu alanlara gitmeyelim” dedi.