HABERLER
09-10-2020 16:36

“OSB’NİN GELİŞMESİ HUSUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bir dizi istişare toplantıları için Düzce’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi makamında ağırladı. İkili, Düzce’nin sanayi altyapısı ve yatırımcı olanaklarının iyileştirilmesi konusunu görüştü.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin her alanda büyük bir atılım gerçekleştirmesi amacıyla fırsat yaratmaya ve var olan imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyor. Bir dizi toplantıya katılmak üzere Düzce’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi makamında misafir eden Başkan Özlü, yaptığı açıklamada Düzce’de sanayi yatırımlarını teşvik edecek ortamların hazırlanması konusunda önemli girişimlerin olduğunu belirtti.

Plansız Sanayileşme Olmayacak

Bakan Yardımcısı Büyükdede ile toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, OSB alanlarının genişletilmesi konusundan söz ederek şöyle konuştu: “Değerli Bakan Yardımcımızın ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendisi gerçekten sanayicidir. Bilişim Vadisinde birlikte çalışmıştık. 1. OSB’nin genişleme talebi var. Kendilerine arz edeceğiz. Plansız sanayileşme olmaması için istişarelerde bulunacağız.”

Ziyaret hakkında görüşlerini dile getiren Bakan Yardımcısı Büyükdede de Düzce’ye verdikleri öneme ve Başkan Özlü’nün hizmet konusunda ortaya koyduğu kararlılığa vurgu yaparak şunları söyledi: “Bakanımızın bizde özel bir yeri var. Gecikmiş bir ziyaret gerçekleştirdik. Bakanımızın bize yaptığı önderlik ile görevimize devam ediyoruz. Düzce’miz bizim gözbebeğimiz şehirlerden biri ve daha da geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bugün Sayın Valimiz ile de şehirdeki sanayileşme ve teknoloji alanlarında neler yapabileceğimizi istişare edeceğiz. Düzce’yi tekrar masaya yatıracağız.”

“Türkiye Vizyon Konferansları Kitabı”nı Hediye Etti

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye Düzce’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Vizyon Konferansları katılımcılarının konuşmalarını içeren “Türkiye İçin Bir Vizyon Tasarımı” kitabını hediye ederek; “Türkiye vizyon konferansları düzenledik. İşadamları, siyasetçiler ve gazeteciler konuğumuz oldu. Biz de bu konferanslardaki konuşmacıların konuşmalarını kitap haline getirdik. Size de takdim etmek istedim” dedi.