HABERLER
22-07-2020 17:08

BAKIM MALİYETİ ARTAN AYDINLATMALAR KALDIRILACAK DİREKLER İHTİYAÇ OLAN YERLERDE KULLANILACAK

Düzce Belediyesi Atatürk Bulvarı ve İstanbul Caddesi üzerinde bulunan LED aydınlatma direklerini kaldırma kararı aldı. Kullanım ömrünü tamamlayan ve garanti kapsamından çıkan aydınlatma sistemlerinin bir kısmı ve direkleri ihtiyaç olan noktalarda yeniden değerlendirilecek.

Düzce Belediyesi şehir merkezi ve çevresinde yeniden yapılandırma ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. 2017 yılı Haziran ayında İstanbul Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerine döşenen LED aydınlatma sistemleri, yenide düzenleme çalışmaları kapsamında kaldırılacak. LED ışıkların bakımı ve kaldırma işlemi hakkında açıklama yapan Destek Hizmetler Müdürlüğü, mevcut aydınlatma sistemlerinin garanti süresini tamamladığını belirterek buna bağlı olarak bakım maliyetlerinin arttığını, verimliliğinin azaldığını ve lokal arızaların sıklaştığını belirtti. İki cadde üzerinde yapılacak çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedeflenirken, kaynakların verimli şekilde kullanılması prensibi ile kaldırılan sistemlerin yeniden kullanılması için çalışma yapılacak.

Her Alanda Geri Dönüşüm Esas

Ekonomik ömrünü dolduran LED aydınlatmaların bulunduğu yerden kaldırılarak yeniden değerlendirilmek üzere inceleneceğini aktaran Destek Hizmetler Müdürlüğü, direklerin şehrin belli noktalarında aydınlatma ihtiyacı duyulan yerlere kullanılacağını, çalışır durumda olan LED ışıkların da kavşak ve refüjlerde yapılacak peyzaj çalışmaları içinde yeniden değerlendirileceğini belirtti.