HABERLER
14-07-2020 14:04

DÜZCE BELEDİYESİNDEN SİVRİSİNEK UYARISI

İl genelinde sivrisinek ve uçkun mücadelesi kapsamında ilaçlama çalışmalarının başlatıldığını duyuran Düzce Belediyesi, sivrisineklerin olduğu bölgelerde vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı.

Düzce Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte Sivrisinek uçkun mücadelesi kapsamında sürdürülen ilaçlama çalışmalarına hız verildiğini açıkladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü konu hakkında yaptığı açıklamada,  Belediye sınırları içerisinde tüm mahallelerde yaz ayları boyunca periyodik olarak düzenli şekilde çalışmaların devam edeceğini söyledi.  Çalışmaların, halk sağlığı ve çevre sağlığına özen gösterilerek titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

SİVRİSİNEKLERE KARŞI BÖYLE ÖNLEM ALIN

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşların sivrisineklerle mücadele kapsamında alınabilecek önlemler için açıklamalarda bulundu. Yetkililer,  “Vatandaşlarımızın da alabileceği basit ve etkili yöntemler bulunmaktadır. Vatandaşlarımız, kendi evlerinde, bahçelerinde ve çevrelerinde alabileceği çok basit ve etkili fiziki önlemlerle, hem sorun teşkil eden sivrisineklerden korunmuş olacaklar, hem de daha fazla ilaç kullanılmasının önüne geçerek sağlığımızı ve çevremizi korumuş olacaklardır” dedi.

Vatandaşların alabilecekleri önlemler şöyle sıralandı:

Bahçeniz civarında kalıcı su birikintilerinin olmamasına dikkat ediniz. ( süs havuzu, atıl havuzlar, kovalar, çeşme yalakları, atıl lastikler gibi). ,

Mevcut olanların suyunu haftada bir değiştiriniz. Çünkü sivrisinekler küçük miktardaki durgun su birikintilerine bile yumurta bırakırlar.

Bıraktığınız yarım kova sudan binlerce sinek çıkabilir.

Aynı uyarıyı komşularınıza da yapınız.

Sinek sizin evinize de uçabilir.

 İçinde su birikebilecek kapların ağzını kapalı tutun, ters çevirin veya imha ediniz.

Yetkililer, “Bahçe sebzeciliğinin yapıldığı mahallelerde sulamak için biriktirilen sular ve kovalar bizim için ulaşılması ve fark edilmesi zor birer üreme alanına dönüşüyor” dedi.