HABERLER
10-07-2020 17:42

BAŞKAN ÖZLÜ TÜM MAHALLE MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelerek belediyenin yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi.

 Bahçeşehir Bölgesi Erguvan Tesislerinde gerçekleştirilen istişare toplantısında Ak Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mansur Bilgin, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve tüm, Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Özlü, “Mahallelerimize, şehrimizin güzel insanlarına,  en güzel hizmeti sunmak amacıyla belli aralıklarla muhtarlarımız ile bir araya geliyorduk fakat korona virüs salgını münasebetiyle toplantılarımıza ara vermek durumunda kaldık. İnşallah yeni normalleşme dönemi ile beraber bundan sonra her ayın ilk haftası bir araya gelerek istişarelerimizi gerçekleştireceğiz.” diyerek konuşmasına başladı.

“MUHTARLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Başkan Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesi olarak vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve Düzce’de yaşamaktan mutlu olabilmeleri için gece- gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Başkan Özlü, “Muhtarlıklar bizim için çok önemlidir. Bir mahallenin ne ye ihtiyaç duyduğunu, ne istediğini, ne gibi sorunları olduğunu en iyi bilecek kişi o mahallenin muhtarıdır. Mahalle sakinlerimizle belediyemiz arasında köprü oluşturan muhtarlarımız vatandaşların isteklerini ve taleplerini bize aktarıyorlar. Bizde hızlı bir şekilde bölgenin ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Şimdiye kadar muhtarlarımızdan gelen talepleri belediyemizin imkânları doğrultusunda çalışarak yerine getirmeye özen gösterdik. Bizim işimiz vatandaşımızın işini kolaylaştırmaktır ve bunun için buradayız. Bir yandan buradaki işlerimizi takip ederken bir yandan da hazırladığımız projeleri bakanlıklara sunarak destek alma çabası içindeyiz. Kısa zaman içerisinde söz verdiğimiz projeler hakkında ilerlemeler kat ettik. Proje kitapçığında yer alan hizmetlerimizi 5 yıl içinde tamamlayacağız sözünü verdik. İlk yılımız planlama ve programlama olarak geçirdik. Bundan sonraki yıllarda da uygulamaya geçireceğiz. Proje kitapçığında yazdığımız her projeyi başlattık” dedi.

Belediyenin yapmış ya da yapacak olduğu faaliyetler hakkında muhtarlara bilgi veren Özlü, “İcraat yaparken, işlerimizi yaparken öncelikli olanları bilmemiz gerekiyor. En acil hangisi, en önemli hangisi, bu önceliklendirmeyide sizlerle beraber yapacağız. Her şeyi bir anda yapamayız. Her şey bir anda olmaz. Öncelik sırasına göre planlayarak yapmak gerekir. Birkaç bilgilendirme yapıp daha sonra sözü size vereceğim. Bütün birim müdürleri burada,  birincisi bu geçen sene yıktığımız parklar, bu parkları bu sene yapacağız. Arkadaşlar bu parklar da TOKİ eliyle bir proje ihalesi yapıldı, teslim edildi. İnşaat ihalesi yapıldı. İhalelerin süreleri var 45 gün askıda kalması gerekiyordu. Bütün bu süreler bitti. Bende emin olun en az on defa TOKİ başkanıyla, en az 5 defa da Çevre Bakanıyla konuştum. İki konu vardı. Birisi parklar, diğeri Küçük Sanayi Sitesinin taşınmasıydı. Bu sene parkımızı yapıyoruz. Bunu TOKİ ile yapıyoruz. Bizden bir kuruş para çıkmıyor. Yaklaşık 10 Milyon civarında bunun bir maliyeti var. Bu sene sizler bu parkların bittiğini göreceksiniz. On defa düşünüp bir defa adım atmak istiyoruz”dedi.

TOPLU TAŞIMADA 21 AĞUSTOS’TA YENİ BİR DÖNEME BAŞLIYORUZ

Başkan Özlü, “Pandemi sürecinde en çok zarar gören kesim toplu taşımacılar oldu. Toplu taşıma sistemimizi ve hatlarımızı yeniliyoruz. 21 Ağustos’ta Düzce deki mevcut belediye otobüslerimizin tamamını kaldırıyoruz. Yerine 8 tane 12 metre, 114 tane 6 metre otobüs koyuyoruz. Dolayısıyla bu sistemin değişmesi, yenilenmesinde birkaç amacımız var. Bunlardan bir tanesi belediyemiz her yıl 10 milyon zarar ediyor. Toplu taşımadan hem memnuniyetsizlik var hem de belediye olarak üstüne para ödüyoruz. Vatandaş memnun değil, birde üstüne para ödediğimiz  bu sistemi değiştiriyoruz. Yepyeni sıfır araçlarla 21 Ağustos’ta Düzce’de yeni hatlarımızla, toplu taşıma sistemimizi değiştiriyoruz. Yeni araçlarımız büyük değil 6 metre çünkü arkadaşlar, 12 metre aracın km başına maliyeti 4TL, buna her şey dahil Şoför, mazot, bakım vs. 6 metrelik araçta ise yaklaşık 2 TL yani yarı yarıya fark var. Ve bu araçlar 17+3 oturarak vatandaşlarımız Düzce’de seyahat edecekler. Bu araçların sahibi Düzceli olacak esnafımız olacak. Belediyemiz 114 kişiyi iş sahibi yapmış oluyor. Bu projede ayda 20 Bin TL gelir garantisi veriyoruz. Toplu taşımayla ilgili Düzce Ulaşım A.Ş diye bir şirket kurduk. O şirket üzerinden toplu taşıma hizmetlerimizi yürüteceğiz. Denetleme görevi ulaştırma hizmetleri biriminin ama yönetme birimi Beçi Kooperitifi ve Düzce Ulaşım A.Ş. olarak beraber çalışacaklar. Düzcemize hayırlı olsun. Arkadaşlar yine altını çizmek istediğim önemli işlerden bir tanesi de çöp konusu, modern bir tesis şuan da kuruluyor. Bu yılsonuna kadar çöp tesisi faaliyete geçecek. Düzce’de yıllardır kronikleşmiş olan sorun bu tesis ile çözüme kavuşacak. Girdisi çöp, çıktısı gübre, kum ve enerji olan bir tesis kuruyoruz. Yine önemli bir konulardan bir tanesi olan sanayi sitesi ile ilgili olarak da şuanda TOKİ bizim gösterdiğimiz arazi üzerinde, verdiğimiz projeler üzerinde detaylı çalışmalar yapıyor. Bu sene mevcut sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili TOKİ, Yeni Sanayi Sitesi’nin temelini atacak. Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasına modern bir sanayi sitesini inşaa edeceğiz.”dedi.

SU PROBLEMİ KALMAYACAK (100 MİLYONLUK YATIRIM)

Özlü, “Değerli arkadaşlar, Düzce Belediyesi olarak şehrimizi daha da yaşanabilir kılmak amacıyla pek çok alan da atılımlarımızı yapıyor, beklentilerinizin ötesinde hizmetler sunmaya çalışıyoruz diyerek sürdürdüğü konuşmasında Düzce’nin en önemli sorunlarından İçme suyunun karşılanması noktasında ki sorunlara değindi. Başkan Özlü; “Düzce’de muhtemel bir su sıkıntısı olabileceğini biliyoruz. Devlet Su İşlerinin (DSİ)’nin projesi var. Hasanlar Barajından 26 km.lik bir boru hattıyla bizim arıtma tesisimize su getiriyoruz. Şimdi bu proje ile Düzce 2045- 2055 yılına kadar su sorununu çözüyor. Ve bu proje günde 200 Bin metre küp su sağlayabilecek bir kapasiteye erişiyor. Tabi arıtma tesislerini yeniliyoruz. Ben bu projeye seçimden önce çalıştım. DSİ müdürümüzü davet ettim. Birlikte konuştuk, bana krokilerini gösterdi. Çalışılmış üzerinde emek harcanan bir proje, fakat seçimden sonra DSE şube müdürü ile toplantı yaptığımızda, bana 26 km. hattın üzerinde kamulaştırmaların olduğunu söyledi. Bu kamulaştırmaların bizleri zorlayacağını ifade etti. İkincisi de Melen Suyunun temizliği ile Uğur Suyunun temizliğinin aynı olmadığını, Uğur Suyunu arıtmak için 1 TL harcanıyorsa, Melen Suyunu arıtmak için 3 TL harcarsınız ve bu sizin su fiyatlarınızı arttırır, vatandaşa pahalı su vermek durumunda kalırsınız,  şeklinde ifade etti. Daha sonra yeni bir proje için çalışma gerçekleştiren DSE müdürü bana yapmış olduğu yeni çalışmayı söyledi. Bunlardan birisi Gürcü Asar köyü üstündeki dere Gürcü Asar Deresinin suyunun çok temiz olduğunu arıtma masrafının olmayacağını söyledi. Ama DSİ’nin bir yatırım yapması için ölçüm yapması gerekiyor. DSİ Müdürü şuan da ölçüm analizlerini yapıyor. En az 2 yıllık veri olmadan DSİ yatırım yapmıyor. Çalışmalar iyi yönde ilerliyor. Diğer bir sorun Mevcut Uğur Suyu, Düzce’nin içme suyunun % 80’ni oradan karşılanıyor, %20’si pompalardan geliyor. Beyköy Bölgesinde üstlerin birleştiği bir alan var oraya bir regülatör yapıyoruz. Acil ve hızlı bir şekilde oraya bir regülatör kuruyoruz. Çünkü oradaki su kaynağı yeterli ve temiz su yani arıtması masrafsız su, yaklaşık 2 km.’lik bir mesafe var. Boru hattı döşeyeceğiz. Tabi orada doğal cazibe yok, pompayla su basmak gerekiyor. Pompa istasyonu, terfi istasyonu kuracağız. 2 ay içinde çözüme kavuşturacağız. Geçen gün İller Bankasıyla görüştük anlaştık. Büyük bir heyet Düzce’ye geldi. Düzce’deki içme suyu şebekesini yenileceğiz. Dağıtım şebekesini İller Bankası ile beraber kaynağın arttırılması, büyütülmesi konusunu da DSİ ile beraber çalışacağız. Su konusu ile ilgili kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Hızlıca çalışıyoruz. Peki bu ara bugünler de ne yapacağız? Arkadaşlar, Beyköydeki depoda su seviyesi azaldıkça, Düzce’deki borulardaki basınç da düşüyor. 4 katlardan su akmamaya başlıyor. Borulara basınç veremiyoruz, çünkü borular eski hemen patlıyor. O yüzden az önce bahsettiğim acil proje kapsamında yaklaşık 100 Milyon TL.’lik bir yatırımı DSİ aracılığıyla Düzce’ye getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Erguvan tesislerinde gerçekleştirilen Başkan Yardımcılarının ve Birim Müdürlerinin de katıldığı istişare toplasında tüm mahalle muhtarlarının talep ve görüşlerini tek tek dinleyerek not alan Başkan Özlü, sorulara ve taleplere ilgili yetkililer aracılığıyla cevap vererek, toplantıya katılan Başkan Yardımcılarına, Birim Müdürlerine ve Mahalle Muhtarlarına çok teşekkür etti. Toplantıya katılan muhtarlar ise hizmet etmek için hep birlikte çalışacaklarını ifade ederek, Başkan Özlü’ye ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler.