HABERLER
01-01-2010 23:59

Sergi Açılışına Yoğun İlgi

Sergi Açılışına Yoğun İlgi

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak 2008-2009 dönemi Meslek Edindirme Kurslarının sergi açılışına ilgi yoğun oldu.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak 2008-2009 dönemi Meslek Edindirme Kurslarının sergi açılışına ilgi yoğun oldu. 2008-2009 Eğitim döneminde 16 branşta açılan 24 kurs 600´ün üzerinde kursiyere eğitim veren Meslek Edindirme kurslarından açıldığı günden bu güne kadar 2000 kişi faydalandı.

Düzce Belediyesi, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen sergi açılışına Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl genel Meclis Başkanı Sinan Aydın, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer,  Belediye Meclis Üyeleri ile öğretmen ve kursiyerler katıldı. Sergi açılışında ön bilgiler veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haluk Velioğlu, 2008-2009 dönemi içinde 16 dalda 24 adet kurs açıldığını bunlara 616 kursiyerin katıldığını belirtti. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise yaptığı konuşmada, belediyenin kültür ve sosyal etkinliklerinin artarak devam edeceğini ifade etti ve şu görüşlere yer verdi. "Düzce Belediyesi´nin uygulamaları, projeleri içinde sosyal gelişmeye yönelik olanlarının ciddi ağırlığı vardır. Özellikle,.eğitim, sağlık, ekonomik ; beceri ve kişisel yetenekleri geliştirmeye yönelik  bu tür Meslek Edindirme Kursları´nın ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bunun için her yaştan çocuklara, bayanlara ve gençlere yönelik çok branşlı kurslar düzenledik. Bu durum, insanlarımızın kendilerine özgüvenleri ve ekonomik kazanımları ve yeterlilikleri açısından bir yol açmaktadır. Beceri ve mesleki eğitimler sonunda insanlar kendilerine daha fazla güvenmeye başladılar. Ekonomik hayat içinde kendilerine daha iyi ve yeterli bir konum elde etmektedirler. Bir şehri geliştirirken, sorunlarından arındırırken, içinde yaşayan insanları buna katabilmek, sosyal gelişimlerine destek olmak, kalkınmanın ve gelişmenin en önemli hedefi olabilmelidir. 7 Ay içinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzde,  16 branşta tam 24 adet kurs açıldı. Kayıtlı kursiyer sayımız 616´dır. Bu rakamları ciddiye almak gerekir. Bu hem faaliyetlerin amacına ulaştığını gösterir hem de katılımcıların, kursiyerlerin memnuniyetini ortaya koyar. Bu hedefe ulaştığımız için mutluyum."  Düzce Valisi Bülent Kılınç ise Düzce Belediyesi´nin bu tür etkinliklerinin sürdürülmesini istedi.  Meslek Edindirme Kursu sergisi 4-5 Haziran tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak. Belediye Sergi Salonu´ndaki sergide kursiyerlerin özellikle tablo, el dikim ve nakışları sergileniyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Eylül ayı başında Bilgisayar Operatörü İşletmenliği, El Nakışı (Basit Nakış İğneleri), İngilizce, Giyim (Bluz), Giyim (Elbise), Giyim (Temel), Yağlıboya Tekniği (Resim), El Sanatları (Cam Süsleme - Porselen), Kumaş Desenleme, Ebru, Ev Mefruşatı Dikimi, Enstrüman Öğretimi (Bağlama), Enstrüman Öğretimi (Gitar), Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri, Tiyatro olmak üzere 16 branşta açılan 24 Meslek Edindirme Kursu düzenlenen yılsonu sergisi ile sona erdi.