HABERLER
01-01-2010 23:59

Regaib Kandili Kutlu Olsun

Regaib Kandili Kutlu Olsun

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Müslüman aleminin en kutsal gecelerinden olan Regaib Kandilini kutlayarak huzur içinde geçirilmesini temenni etti.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Müslüman aleminin en kutsal gecelerinden olan Regaib Kandilini kutlayarak huzur içinde geçirilmesini temenni etti. Başkan İsmail Bayram Mübarek Ramazan ayının ilk habercisi olan Regaib Kandilinin en iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan´ın da içinde bulunduğu üç aylar bugün itibarıyla başladı.   Mübarek Ramazan ayının ilk habercilerinden olan ve Recebin ilk Cuma gecesiyle gelen Regaib kandili için  Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayınladı. Başkan İsmail Bayram mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: " Üç aylar ismiyle tanınan bu rahmet mevsimi, içinde barındırdığı özel geceler, Allah´ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağrifetinin, lütuf ve keremin sağanak gibi yağdığı zaman dilimleridir. Recep ayının ilk Cuma gecesine "leyle-i Regaib" denir. Kelime olarak regaib "ragibe"nin çoğuludur. Ragibe nefis, kıymetli, değeri, ihsan gibi manalara gelir dolayısıyla bu gecede Müslümanlığın gerekliliklerinden olan namaz, iyilik ve bereket gibi tüm fiillerin yapılması gerekir. Tüm Müslümanların bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmeleri ve bereket temennilerinde bulunmaları gerekir bu vesileyle tüm Müslüman aleminin, Düzcelilerin Regaib Kandilini kutlar tüm dileklerinin gerçekleşmesini temenni ederim."