Düzce Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Düzce Üniversitesi 2008-2009 eğitim ve öğretim yılını tamamladı. Mezun olan öğrenciler için tören düzenlendi. Törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Milletvekilleri Prof. Dr. Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da katıldı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Üniversite olarak üçüncü dönem mezun verdiklerini belirterek, ´Bu yıl da 254 öğrencimizi mezun ettik. Üniversitemiz değer üreten bir Üniversite olarak hızla gelişimini sürdürüyor´ dedi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da konuşmasında özellikle Üniversite´nin yararlığı üzerinde durdu. Bayram konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi. "17 Mart 2007 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete´de yayınlanan Yasa ile Düzce Üniversitesi öğrenim hayatında yerini aldı. Bir Üniversitenin bulunduğu bölgeye yararları sayılamayacak denli çoktur. Sezon açılışı öncesi sayın Rektörümüzün Üniversitesini tanımlayan sözlerini hatırlatmak istiyorum. Sayın Funda hanım şöyle demişti: " Üniversite olarak hizmetlerimizin tek amacı; yüzünü dünyaya dönmüş, bilgiyi üreten ve yayan, bilgiye ulaşan ve kullanan, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm önerileri üreten ve katma değer yaratan, çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet Üniversitesi olabilmektir" Bugün Düzce Üniversitesi´nin üçüncü mezuniyeti için burada bulunuyoruz. Rakamlara göz attığımda üç yıl içinde toplam 2 bin 235 öğrenci mezun olmuş. Bugün de 254 öğrencimiz mezun oluyor. Genç bir Üniversite´nin mezunlarını kutlamak istiyorum. Bugünden itibaren öğrencilerimiz GELECEĞİMİZİN IŞIKLI ÇİÇEKLERİDİR. Bu aşamadan sonra, branşlarında aranan meslek insanları olarak hayata atılıyorlar. Kuşkusuz ülkemize hizmet edebilme çabası içinde olacaklar. Kariyerlerini, hem mesleklerinde başarılı bir insan olarak ortaya koyacaklarına hem de sürekli öğrenen ve geliştiren davranış içinde olacaklarına inancım sonsuzdur. Ülkemizin ve dünyanın sorunlarına duyarlı, farklı düşüncelere hoşgörülü,  çatışarak değil çalışarak ve uzlaşarak çözümler üreten, Mevlana´nın felsefe diliyle ´çokluklardan birlik, zıtlıklardan ahenk meydana geleceğini´ fark eden bireyler olarak hayat içinde yer aldığınızı da unutmamanızı diliyorum. Düzce Üniversitemizin bir sloganı var: DEĞER ÜRETEN ÜNİVERSİTE! Bu tanımlama içinde, kuşkusuz tüm çabaların çıkış noktası İNSAN´dır. Bu Üniversite,  öğrencisiyle, çalışanıyla, yöre ve bölge insanlarıyla tüm paydaşların var olmasından mutluluk duydukları, insanlığa katkıda bulunan bir üniversitedir."