HABERLER
01-01-2010 23:59

Belediye Meclisi Temmuz Kararları

Belediye Meclisi Temmuz Kararları

Düzce Belediye Meclisi´nin Temmuz ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında Meclis Salonu’nda yapıldı.

Düzce Belediye Meclisi´nin Temmuz ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında Meclis Salonu´nda yapıldı. 4,5 saat süren oturumda 8 gündem maddesi karara bağlandı. Gündemlerin önemli bir kısmını da komisyon üyeliklerine üye seçimi oluşturdu.
Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci birleşimi öncesinde Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram İSKİ yönetmeliği hakkında üyelere bilgi verdi. Başkan Bayram, İSKİ yönetmeliği ve Koruma Havzası konularını içeren geniş katılımlı toplantının Temmuz ayı içinde yapılacağını belediyenin bu konuda hazırlık yaptığını söyledi. Başkanın İSKİ konusundaki açıklamasından sonra meclis gündemine geçildi. Yaklaşık 4,5 saat süren birinci oturumda 8 gündem maddesi ele alındı. Komisyon üyelikleri seçimlerinin ağırlık kazandığı toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

Düzce İli Belediyeler Birliğine (DÜZBİR) üye seçimi: Kısa adı DÜZBİR olan Düzce İli Belediyeler Birliğine bir asil bir yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda asil üyeliğe Ayşe Tuğrul, yedek üyeliğe ise Yalçın Balaban seçildi.
Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİBKAB) üye seçimi: DİBKAB için yapılan üye seçiminde oylama sonucunda asil üyeliğe Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, yedek üyeliğe ise İrfan Dursun seçildi.
Resmi Yazışma Kodu: Düzce Belediyesinde iki yeni müdürlük kuruldu. Kuruluşu tamamlanan müdürlüklerden Destek Hizmetleri Müdürlüğüne vekaleten İbrahim Özer, Etüd ve Proje Müdürlüğüne ise vekaleten Kenan Özen atandı. Her iki müdürlüğün resmi yazışma kodları da belirlendi.
Açık Hava Sineması Film Seçimi Komisyonu üye seçimi: Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile Düzce Merkez ve Kalıcı Konutlarda sinema günleri düzenlenmesi kararlaştırıldı. 10 gün süreli açık hava sineması şeklindeki sinema günleri için Meclis tarafından film seçimlerine ilişkin komisyon oluşturulması karara bağlandı. Buna göre de komisyona seçilen üyeler: Funda Hiçyılmaz, Murat Saydam, İrfan Dursun, Fatma Can, Remzi Canpolat, İsa Şengüloğlu, Nimazettin TopaloğluÖmür Kaya ve Tolga Taşkın.
Pazaryeri Düzenlemeleri: Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Meclise Düzce merkez sınırları içinde pazaryeri düzenlemesine ilişkin yazı sunuldu. Karara bağlanmak üzere Meclise sunulan yazı şu şekilde: " 2009 yılı Ocak ayı itibarı ile mahalle sayımız 48 olmuş, nüfusumuz artmıştır. Alan olarak genişleyen, nüfus artışı gösteren ilimizde pazaryerlerinin yerleşimi ile ilgili düzenleme hasıl olmuştur. Pazaryerlerinde oluşabilecek sorunların çözümü için: a- Pazaryerlerinin nüfus yoğunluğuna göre yerleşim yerlerinin, b- Hangi günlerde ve nerede Pazar kurulacağının, c- Pazaryerlerinin iç yerleşiminin nasıl olacağının tespit edilmesi hususunda Belediye Meclisince karar alınması" Görüşmeler sonucunda söz konusu düzenleme için komisyon oluşturulması kararlaştırıldı. Komisyon üyeliklerine: İsa Eser, İsa Şengüloğlu, Murat Saydam, Remzi Canpolat, Recep Pak, Durmuş Arslan., Orhan Uçar, Ayhan Cicu, Nizamettin Topaloğlu, Hakan Çetin, Ebru Uzun seçildiler.
Hamidiye Mahallesi ve Şıralıkta parsel satış ve alan tahsislerine ilişkin konular imar komisyonuna havale edildi. Ayrıca Temmuz ayı için 13 adet yeni imar planı tadilat talebi ile ertelenen 6 adet imar planı tadilat talepleri de imar komisyonuna havale edildi. Bir sonraki Meclis toplantısının 9 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 19,30´da yapılması kararlaştırıldı.