Belediye Birlikleri

Düzce İli Belediyelerinin üye olduğu kısa adı DİBKAB olan ‘Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği´ ile kısa adı DİBB olan Düzce İli Belediyeler Birliği´nin yeni dönem için üye seçimleri Düzce Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Düzce İli Belediyelerinin üye olduğu kısa adı DİBKAB olan ´Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği´ ile kısa adı DİBB olan Düzce İli Belediyeler Birliği´nin yeni dönem için üye seçimleri Düzce Belediyesi Meclis Salonu´nda yapıldı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç´ın da açılış konuşmasını yaptığı birliklerin seçimlerine Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ile ilçe Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyeleri katıldılar.  DİBKAB: Düzce İlinde çevre kirliliği oluşturan ve toplum sağlığı açısından olumsuz yönde etkileyen çevresel sorunlara çözüm üretmek amacıyla 27 Aralık 2002 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği seçimlerinde oy birliği Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram seçildi. DİBKAB Meclis Birinci Başkanvekilliğine Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Meclis ikinci Başkanvekilliğine ise Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç seçildi. Meclis katipliklerine ise Cumayeri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Keskin ile Boğaziçi Belediye Meclis Üyesi İrfan Çavuş seçildiler. DİBKAB Encümen üyeliklerine ise: Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer seçildiler. DİBB: Düzce ili sınırları içerisinde planlama, konut, finansman, kent yönetimi ve düzeni, kentsel iktisadi girişimler, çevre sorunlarının çözümü, turizm ve rekreasyon, kentsel kültür, eğitim, sanat gibi sosyal hizmetlerin yanında kanalizasyon, ulaşım, sağlık gibi alt yapı hizmetlerinde faaliyet gösterebilmek amacıyla kurulan Düzce İli Belediyeler Birliği  (DİBB) üye seçimleri yapıldı. Yeni dönem DİBB Başkanlığına yapılan oylama ile Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram seçildi. Birlik üyelerinin oyları ile diğer birimlerin seçim sonuçları da şu şekilde gerçekleşti: DİBB Meclis Birinci Başkanvekilliğine Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, ikinci Meclis Başkanvekilliğine Beyköy Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Arslan, katip üyeliklerine ise Düzce Belediye Meclis Üyesi Ayşe Tuğrul ile Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Abidin Eskici seçildiler. DİBB Encümen üyelikleri de şu isimlerden oluştu: Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin. VALİ: Bülent Kılınç: Düzce Valisi Bülent Kılınç DİBKAB seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada, Düzce il sınırları içinde atık sorununun ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çekti. Vali Kılınç Düzce il sınırları içinde günde  388 ton atık biriktiğine değindi ve ´ Düzenli depolamanın ve çöp ayrıştırma sisteminin bulunmaması sıkıntı oluşturuyor´ dedi. Atık sorununun tek bir belediye tarafından karşılanmasının mümkün olamayacağını dile getiren Vali Bülent Kılınç il belediyelerin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. Başkan: İsmail Bayram: Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı konuşmada Düzce Belediyesi´nin atıklar konusunda yaptığı çalışmaları dile getirdi. Düzce´de bütün belediyelerin atıklar için vahşi depolama yaptığına dikkat çeken Başkan İsmail Bayram, ´ Düzenli depolama ve tesisler için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Çevre ve Orman Bakanımızın da katılacağı ortak toplantının Temmuz ayı içinde yapılmasını bekliyoruz´ dedi.