HABERLER
01-01-2010 23:59

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği

Düzce Belediyesi Ve Türkiye İş Kurumu işbirliği ile Belediye İşçilerine yönelik İş Sağlığı ve İş Güvenliği konulu seminer Düzce Belediye Meclis Salonu´nda yapıldı. İki gün süren seminere Türkiye İş Kurumu Eğitim Uzmanları konuşmacı olarak katıldı.

Düzce Belediyesi Ve Türkiye İş Kurumu işbirliği ile Belediye İşçilerine yönelik İş Sağlığı ve İş Güvenliği konulu seminer Düzce Belediye Meclis Salonu´nda yapıldı. İki gün süren seminere Türkiye İş Kurumu Eğitim Uzmanları konuşmacı olarak katıldı.

Düzce Belediye Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri 13-14 Temmuz 2009 tarihinde Düzce Belediye Meclisi salonunda programlandı. Belediye işçilerinin katıldığı seminere konuşmacı olarak Türkiye İş Kurumu eğitim uzmanları Emin Demirci ile Fahrettin Yılmaz katıldılar. Seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye İş Kurumu Düzce Şubesi Müdür Vekili Hasan Ali Subaşı, işçiye yönelik seminerler ile işçi sağlığının ve güvenliğinin kurum kuralları ile karşılıklı olarak değerlendirildiğini belirtti. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel de konuşmasında şu görüşlere yer verdi: Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ´ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ´ konulu seminer, belediyemizin işçilerine yönelik sağlık ve verimlilik, işyeri fiziksel koşulları ve kuralları açısından ortaya koyduğu önemi göstermektedir. Bu konudaki katkılarından ötürü Türkiye İş Kurumu Eğitim Uzmanlarımıza da şimdiden teşekkür ediyorum
Dünya Sağlık Örgütü´nün tanımına göre: "Sağlık yalnız hastalık ve sakatlığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir." Bu tanımlama, kişilerin sağlık durumlarındaki farklılıkları ortaya koyduğu gibi, sağlıklı davranışlarla varılmak istenen amacı da belirtmektedir. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin en çok kabul gören tanımına göre; "İş güvenliği, işyerlerindeki çalışma koşullarının sağlık ve güvenlik içinde olmasını temin eden ve sonucunda iş kazaları ile meslek hastalıklarını azaltan bir bilimdir."Geniş anlamda işçi sağlığı ve iş güvenliği kavramı işyeri ile sınırlı sağlık ve emniyet tedbirlerinin yeterli koruma sağlayamayacağını kabul eden ve işçinin sağlığını ve güvenliğini etkileyen ve ilgilendiren ve işyeri dışından kaynaklanan riskleri de kapsamına dahil eden bir kavramdır. Bu bağlamda her türlü işte çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal durumlarının iyileştirilmesi, çalışma şartlarının düzenlenmesi, çalışanların fiziksel, bedensel ve ruhsal niteliklerine uygun işlere yerleştirilmeleri, işin insana, insanın da işe uyumunun sağlanması işçi sağlığı ve iş güvenliği konuları arasındadır. İşçi sağlığı, sağlıklı bir yaşam çevresi için gereken sağlık kurallarını içerirken; iş güvenliği, daha çok işçinin yaşamına ve vücut bütünlüğüne yönelik tehlikelerin ortadan kaldırılması için gerekli teknik kuralları ele alır.
Düzce Belediyesi olarak kadrolu ve müteahit personeli olarak 850 işçimiz bulunmaktadır. Tüm işçilerimiz için yasada belirtilen hükümler uyarınca iş ve işlemler yapılmaktadır. Bu konuda başarılı olduğumuza inanıyorum. Seminerimizin;  işçilerimizin hem kendileri hem de kurumları açısından etkin ve verimli olması açısından hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım" Protokol konuşmalarının ardından Türkiye İş Kurumu Eğitim Uzmanı Emin Demirci, iş sağlığı ve güvenliğinin önemi, İş kazaları ve Meslek Hastalıkları ve İş Kazaları ve Güvenliğinin önemi konularında sunum yaptı.