HABERLER
01-01-2010 23:59

AB Bilgilendirme Toplantısı

AB Bilgilendirme Toplantısı

Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından yarın (15.07.2009 Çarşamba günü) saat 13:00´da Belediye Meclis Salonunda "AB Politikaları Ve Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi II Projesi Tanıtımı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından yarın (15.07.2009 Çarşamba günü)  saat 13:00´da Belediye Meclis Salonunda "AB Politikaları Ve Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi II Projesi Tanıtımı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.


Avrupa Birliği´nin dayandığı değerler, işlevi ve politikaları ile birlikte Türk tarihi ve kültürü de dahil olmak üzere Avrupa Birliği (AB) içerisinde Türkiye´nin daha fazla tanınması ve anlaşılmasını sağlamak ve bu sayede de gelecekteki genişlemenin fırsatları ve zorlukları konusunda farkındalık oluşmasını sağlamak amacına yönelik bilgilendirme toplantısına Düzce Valisi Bülent Kılınç da katılarak bir konuşma yapacak. Toplantıda konuşmacı olarak Avrupa Takımı Üyesi ve Marmara Üniversitesi AB Enstitüsü, AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler ABD´ dan Yard. Doç. Dr. Rana İZCİ; Avrupa Birliği Genel Sekreterliği´nden AB Uzmanı Sn. Kayhan ÖZÜM ve Teknik Destek Uzmanı Sn. Ayça HAYKIR katılacaktır. Sunumların ardından dinleyiciler uzmanlara AB Politikaları, AB hibe projeleri ve Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi II Projesi ile ilgili diledikleri soruları sorabileceklerdir. Toplantının amacı: Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi projesinin devamı niteliğindeki Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi- II başlıklı proje IPA çerçevesinde 2007 Programına dahil edilmiştir. Söz konusu bu projenin genel amacı Avrupa Birliğinin dayandığı değerler, işlevi ve politikaları ile birlikte Türk tarihi ve kültürü de dahil olmak üzere Avrupa Birliği içerisinde Türkiye´nin daha fazla tanınması ve anlaşılmasını sağlamak ve bu sayede de gelecekteki genişlemenin fırsatları ve zorlukları konusunda farkındalık oluşmasını mümkün kılmaktır. Proje 4.2 Milyon Avro tutarında olan ve işbirliğini, ortaklıkların desteklenmesini ve Kültür ve Sanat, Balıkçılık ve Tarım konularında Türk sivil toplumları ile AB´deki benzer örgütler arasındaki diyaloğun geliştirilmesini amaçlayan Hibe Programlarının uygulamasını kapsamaktadır. Söz konusu Proje küçük ölçekli hibe fırsatları sunan Mikro Hibe Programı aracılığıyla tüm Türkiye´deki küçük ve yerel düzeydeki Sivil Toplum örgütlerine mali yardım sağlamayı da amaçlamaktadır.


Program:
13:00-13:30         Kayıt
13:30-13:45         Açılış Konuşmaları
İsmail BAYRAM, Düzce Belediye Başkanı           
Bülent KILINÇ, Düzce Valisi           
13:45-14:15        AB Çevre Politikaları
Yard. Doç. Dr. Rana İZCİ, Marmara Ünv. AB Enstitüsü, AB Siyaseti ve Uluslar arası İlişkiler ABD; AB Takımı Üyesi
14:15-14:45     Türkiye ve AB Sivil Toplumları Arasındaki Diyaloğun Geliştirilmesi (Kültür ve Sanat Bileşeni)
Kayhan ÖZÜM, AB Uzmanı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği
14:45-15:00        Ara
15:00-15:30    Türkiye ve AB Sivil Toplumları Arasındaki Diyaloğun Geliştirilmesi (Balıkçılık ve Tarım Bileşeni)
Kayhan ÖZÜM, AB Uzmanı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği   
15:30-16:15        AB Hibe Projelerine Hazırlık
Ayça HAYKIR, Teknik Destek Uzmanı
16:15-16:45        Soru-Cevap