Belediye Başkanları Biraraya Geldi

Düzce ili Belediye Başkanları Pak Otel´de biraraya gelerek, ilin genelini ilgilendiren konuları ele aldılar. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın başkanlık ettiği toplantıya Düzce ilçe ve belde Belediye Başkanlarının tamamı katıldı.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın çağrısı üzerine Düzce İli Belediye Başkanları biraraya gelerek toplantı yapıldı. Pak Otel´de gerçekleştirilen toplantıya ilçe ve belde Belediye Başkanlarının tamamı katıldı. Kısa bir süre önce Düzce Belediye Meclis Salonu´nda yapılan kısa adı DİBB olan Düzce İli Belediyeler Birliği ile kısa adı DİKAB olan Düzce İli Katı Atık Birliği üye seçimlerinin ardından Belediye Başkanları ilk kez biraraya geldiler. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın başkanlık ettiği toplantıya Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer ve Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, il Belediye Başkanları olarak her ay düzenli toplantı yapılmasının ilin ortak genel sorunlarının çözümlenmesi konusunda etkili olacağını ifade etti. Başkan Bayram bu konuda şu görüşlere yer verdi: " Belediye Başkanlıklarının kendi bölgelerine ilişkin sorunları yanında ilin genelini ilgilendiren ortak sorunları olabilmektedir. Bunların doğru tespit edilmesi için koordineli çalışmanın gerekliliği ortadadır. Ortak genel sorunlar ve belediyelerin her türlü alanda dayanışması ve etkinliği için DİBB´nin aktif olmalıdır. Bunun yanı sıra şu an tüm belediyeleri ve bölge halkının dikkatinde olan katı atıkların depolanması ve bertarafı ve İSKİ uygulamaları içinde ortak hareket edilmesi zorunludur.´ Başkan Bayram´ın konuşmasının ardından toplantıya katılan Belediye Başkanları kendi bölgelerine ilişkin başta İSKİ uygulamalarına ilişkin gelişmeleri değerlendirdiler. Toplantının son bölümünde ise DİBB ve DİKAB´a ilişkin çalışma esasları üzerinde duruldu.