HABERLER
01-01-2010 23:59

Aşırı Yağışlar İçmesuyu Hattını Tahrip Etti

Aşırı Yağışlar İçmesuyu Hattını Tahrip Etti

5 gündür aralıksız devam eden aşırı yağışlar Düzce Merkez İçmesuyu hatlarına da zarar verdi.

5 gündür aralıksız devam eden aşırı yağışlar Düzce Merkez İçmesuyu hatlarına da zarar verdi. İçmesuyu ana hattının geçtiği Beyköy yolunun tahrip olması ana boru ve servis yolunda kopmalara neden oldu. Bu nedenle de su kesintisi zorunlu hale geldi. İçmesuyu hattındaki onarım çalışmaları tamamlanana kadar su kesintisi yapılacak.

Aşırı yağışlar Düzce Beyköy yolunun tahrip olmasına neden oldu. Bu hat üzerinde bulunan ve şehre su sağlayan 600´lük ana içmesuyu şebekesinde yolla birlikte kopmalar meydana geldi. Su taşkını riskine karşı  Düzce ve Beyköy Belediyesi, DSİ iş makineleri dere yatağı içinde temizleme ve tedbir çalışmaları yapmaya başladılar. Ancak yağışların aşırı ve aralıksız devam etmesi içmesuyu hattının bulunduğu dere yatağının değiştirilmesini zorunlu hale getirdi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, dere yatağı içinde suyun yükselmesi ve şebekenin geçtiği yolun tahrip olması nedeniyle boruların değiştirilmesinin ve su kesintisinin kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.  Onarım çalışmalarının geciktirilmeksizin hemen başladığını ifade eden Başkan Bayram ´ Hem borular da hem de hat üzerinde onarım yapılacağından 48 saat su kesintisi yapılması gerekiyor´ dedi.

UYARI:

İnsan sağlığının korunması amacıyla kendi imkanları ile özel kaynak, sondaj ve kuyulardan su temin eden vatandaşlarımızın suları ferdi dezenfeksiyonu sağlamadan ve kaynatmadan kullanmamaları gerekmektedir.