NEF Halk Dansları Topluluğu

Düzce Belediyesi tarafından Adıgey Cumhuriyeti NEF Halk Dansları Topluluğu gösteri programı hazırlandı. Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü organizasyonu ile NEF Halk Dansları Topluluğunun gösterisi 3 Ağustos 2009 tarihinde Kalıcı Konutlar 3´üncü bölgede bulunan Anifi Tiyatroda ücretsiz olacak.Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği işbirliği ile Adıgey Cumhuriyetinin ünlü NEF Halk Dansları Topluluğu Düzce´de gösteri yapacak. 3 Ağustos 2009 Pazartesi günü saat 20,30´daki gösteri herkese ücretsiz olarak açık olacak. Gösteri Kalıcı Konutlar 3´üncü Bölgede bulunan Anfi Tiyatro da yapılacak. ADIGEY Cumhuriyeti  : Kafkasya´da İngur Irmağı ile Don Nehri´ne kadar Karadeniz ile Azak Denizi kıyıları, buralardan doğuya doğru Don, Kuma, Terek Irmağı´nın uzantısı boyunca Kafkas sıradağlarının kuzeyinde bulunan alana Adıgey adı verilir.  Yüzölçümü 7.800´km´dir. Toplam nüfusu 450.000´dir. Adıgey, Rusya Federasyonu´nun bir üyesidir. Seçilmiş cumhurbaşkanı ve parlamentosu vardır. Başşehri Maykop´dur. Kuban ve Laba nehirleri arasında uzanan Adıgey topraklarında, eşsiz bir bitki örtüsü vardır. Mevcut iklim, manzara ve tabiat, turizm ve sağlık merkezleri için mükemmel bir alt yapı hazırlamıştır. Adıgey halkına Adıge veya yabancıların deyimiyle Çerkes denilmektedir. Resmi dil Çerkescedir.