HABERLER
01-01-2010 23:59

Nef e Büyük İlgi

Nef e Büyük İlgi

Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği işbirliği ile Adıgey Cumhuriyetinin ünlü NEF Halk Dansları Topluluğu’nun Düzce´de ki gösterisine ilgi büyük oldu.

Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneği işbirliği ile Adıgey Cumhuriyetinin ünlü NEF Halk Dansları Topluluğu´nun Düzce´de ki gösterisine ilgi büyük oldu. Gösterinin yapıldığı Kalıcı Konutlar 3. Bölge Anfi tiyatro tamamen doldu.

Adıgey Cumhuriyeti´nin ünlü NEF Halk Dansları Topluluğunun Anfi Tiyatrodaki gösterisi hayranlıkla izlendi. Yaklaşık 3 saat süren gösterinin  her bölümü izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Ücretsiz halk dansları gösterisini Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da ailesi ile birlikte izledi. Belediye Başkanı İsmail Bayram gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Düzce´nin kültür zenginliğine dikkat çekti. Bayram konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi: "Adıgey Cumhuriyeti´nin önemli halk dansları topluluklarından olan NEF grubunu Düzce´de ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Bir ülkenin kültürünü en güzel; folklörü, halk dansları yansıtır. Halk danslarının temelinde de  o ülkenin tarihi, gelenekleri, halkının yaşam biçimi bulunur. Hiç gitmeseniz de, hiç görmeseniz de, halk danslarını izlediğiniz de o bölgenin kültürünü anlayabilirsiniz. Bu nedenle halk dansları toplulukları bir nevi o ülkenin kültür elçileridir. NEF´ide bu kültür zenginliği içinde izleyeceğiz. NEF´i Düzce´de ağırlamamızın güzel bir tarafı daha var; o da Düzce´nin mozaiğinin bir parçası olmasıdır. Düzce, içinde çeşitli kültürleri,  barışık bir ortam ve uyum içinde barındıran bir kentimizdir. NEF´e Düzce´ye geldikleri için teşekkür ederiz, siz değerli izleyicilere de  Kafkas zenginlikleri içinde iyi seyirler dilerim."