Berat Kandili Kutlu Olsun

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın Berat Kandiline ilişkin mesajı şu şekilde: " Her yıl kutlanan Berat Kandili bu yıl 5 Ağustos"u 6 Ağustos´a bağlayan gece kutlanacaktır

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın  Berat Kandiline ilişkin mesajı şu şekilde: " Her yıl kutlanan Berat Kandili bu yıl 5 Ağustos´u 6 Ağustos´a bağlayan gece kutlanacaktır. Berat, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir Berâet, iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır. Istılah olarak berat ise, Allah´ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelmektedir. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah´ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır. Bu gecede Allah´ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Berat Gecesi" denilmiştir. Berat gecesi hicri aylardan şaban ayının onbeşinci gecesidir. Bu gecenin beş özelliği vardır: Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır. Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir. Bu gece bağışlanma ve af gecesidir. Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür.  Bu gecede Peygamberimize şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir. Dinimizde çok önemli yeri olan kandil gecelerinin saadetine varabilmek için ibadetimizi yerine getirmeliyiz. Tüm Müslümanların, Düzceliler´in Berat Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim."