Ağustos Ayı Meclis Kararları

Düzce Belediye Meclisi´nin Ağustos ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında Meclis Salonu´nda yapıldı. 4,5 saat süren toplantıda 22 gündem maddesi ele alındı. Çoğunluğunu  imar düzenlemeleri ve tadilatlarının oluşturduğu gündem maddelerinden önemli kararlar çıktı. Buna göre, Düzce merkez ilçeye yeni katılan Ağa mahallesinin imar planları tamamlanarak uygulamalı imar planlarına işlenmesi kararlaştırıldı. Yine  Mergiç, Fatih ve Aziziye mahallesi sınırları içinde bulunan D-100 karayolu üzerindeki sebze ve meyve hali ile çevre yolu bağlantılarını sağlayan kavşak düzenlenmesine ilişkin proje, uygulamalı imar  planlarına aktarıldı.Düzce Belediye Meclisi´nin Ağustos ayı ikinci birleşimi üyelerin çoğunluğunun katılımıyla gerçekleşti. Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın başkanlık ettiği toplantıda, imar plan ve düzenlemelerinin ağırlıklı olduğu 22 gündem maddesi görüşüldü. 4,5 saat süren toplantıda ele alınan gündem maddeleri ve alınan kararlar şu şekilde: KADIN DAYANIŞMA PAZARI :  Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde  Kadın Dayanışma Pazarı oluşturulması kararlaştırıldı. Bu amaca yönelik olarak hazırlanan rapor ve uygulama yönetmeliği Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. SOKAK İSMİ VERİLMESİ: Metek mahallesinde bulunan  iki caddeye muhtarlık önerisi ile isim verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre talep çerçevesinde 2265 nolu caddeye ´Ata caddesi´, 2292 nolu caddeye ise ´Gazi caddesi´ ismi verildi.  HAL KAVŞAĞI DÜZENLENMESİ: Mergiç, Fatih ve Aziziye mahallesi sınırları içinde D-100 karayolu üzerindeki Sebze ve meyve hali ile çevre yolu bağlantılarını sağlayan proje ele alındı. Karayolları genel müdürlüğü tarafından da onaylanan kavşak projesinin 1/1000´lik uygulamalı planlara aktarılması oybirliği ile kabul edildi. AĞA MAHALLESİ: Düzce merkez sınırları içine yeni katılan Ağa mahallesi imar planları Düzce Belediyesi tarafından hazırlandı. İmar komisyonu tarafından hazırlanan raporda, sosyal donatı alanları ve imar düzenlemelerinin ardından planların onaylanabileceği belirtildi. Meclis komisyon raporunu oybirliği ile kabul etti. ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİ:  Toplu taşıma hizmetlerinde , elektronik ortamda para toplanması sistemi ele alındı. 12 metrelik otobüslerden Düzce ve Kalıcı Konutlar arası çalışan 25 adet otobüste  elektronik ortamda para toplama sistemine geçilmesi kararlaştırıldı. Buna göre de bilet fiyatlandırılması yeniden belirlendi. Bilet fiyat ücreti olarak elektronik bilet kartı ile yapılan yolculuk bedeli tam biletler için 1,30 lira, indirimli biletler de ise 0,65 lira olarak belirlendi. Yeni sistem üzerinden ilgili firma ile 15 Ağustos 2009 tarihinde sözleşme yapılacak.