HABERLER
01-01-2010 23:59

Deprem Oratoryosu İlgiyle İzlendi

Deprem Oratoryosu İlgiyle İzlendi

Düzce Belediyesi´nin katkılarıyla, ´Pi´ alternatif sanat atölyesi tarafından Gençlik Merkezi´nden sahneye konulan ´Deprem Oratoryosu´ büyük bir ilgi ile izlendi.

Düzce Belediyesi´nin katkılarıyla, ´Pi´ alternatif  sanat atölyesi tarafından Gençlik Merkezi´nden sahneye konulan ´Deprem Oratoryosu´ büyük bir ilgi ile izlendi.Yazar ve yönetmenliği Fisun Ardıç, müziklerini Korhan Doğan´ın yaptığı 17 Ağustos 1999 depreminin 10´uncu yılı nedeniyle hazırlanan ´Deprem Oratoryosu´ Düzce Gençlik Merkezinde sahneye kondu. Dilek Karağaç´ın da görsel katkı verdiği Oratoryo büyük ilgi gördü. Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü´nün katkıları ile sahneye konulan Deprem Oratoryosu Depremin 10´uncu yılı anma etkinlikleri çerçevesinde 17 Ağustos tarihinde Sakarya´da da gösterime sunulacak. Yazar ve Yönetmen Fisun Ardıç Oratoryo hakkında şu bilgileri verdi: "Yeni bir oluşumdur; dans, müzik, resim, tiyatro gibi sanat dallarını bünyesinde barındırır ve bu sanat dallarından bazen tek tek bazen bütün şeklinde ürünler verir. Farklı sanat dallarının (resim, müzik, tiyatro, edebiyat, dans... vs) birbirinden bağımsız görünmesine rağmen aslında ne kadar iç içe olduklarını, birbirlerinden ne kadar fazla beslendiklerini ve bir bütün oluşturduklarını vurgulayarak sanatta çok seslilik adına bir adım atmak..."

SANAT VE BİLİM AKADEMESİ ÖĞRENCİLERİ
Düzce Belediyesi Sanat ve Bilim Akademisi Müzik Bölümü öğrencilerinden Bade Yılmaz ile Cansu Öztürk Anadolu Güzel sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü kazandılar.