Deprem Bisikletçileri Düzce de

Türk Kızılayı, Kocaeli Üniversitesi ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 17 Ağustos 1999 depremi 10´uncu Anma Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Fay Hattı Bisiklet turunda Türkiye Bisiklet Federasyonuna bağlı bisikletçiler Düzce´ye de geldiler.17 Ağustos 1999 depreminin 10´uncu Yıl Anma Etkinlikleri Düzce´de de yapıldı. Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca bisiklet süren Türkiye Bisiklet Federasyonu Yıldızlar ekibi Erzincan, Sivas, Tokat, Samsun, Çorum, Bolu etaplarından sonra Düzce´ye geldiler. Düzce Belediyesi´nin de sponsor olduğu etkinlikler için Belediye meydanında tören düzenlendi. Bisikletçilerin karşılanmasının ardından 17 Ağustos´u anma konuşmalarına geçildi. Deprem bilinci, sorumluluğu ve duyarlılığına dikkat çekilen törende sırasıyla,  Kızılay Şube Başkanı Kemal Demir, Afet İşleri Genel Müdürlüğünden uzman Demir Akın, Kocaeli Üniversitesi Yer Uzay Bilimleri Müdürü  Prof. Dr. Şerif Barış, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Kızılay Genel Başkanlığı Başdanışmanı Ahmet Mete Işıkara ve Düzce Valisi Bülent Kılınç konuştular. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın da hazır bulunduğu törenlere Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman da katıldı. Tören sonrasında Düzce Belediye Sergi Salonu´nda Düzce Üniversitesi tarafından açılan resim sergisi gezildi.