HABERLER
01-01-2010 23:59

Ortak Denetimler Kasaplardan Başladı

Ortak Denetimler Kasaplardan Başladı

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğü ekipleri özellikle yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine karşın ortak denetimlere kasaplardan başladılar.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğü ekipleri özellikle yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine karşın ortak denetimlere kasaplardan başladılar. Denetim uzmanları özellikle gıda ürünlerinin kalitesi ve ruhsat şartlarını incelediler. Denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini belirten yetkililer, vatandaşların 174 Alo Gıda Hattına da şikayetlerini bildirebileceklerini açıkladılar.

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle özellikle gıda üretimi yapan ve satan işyerlerine karşı denetimler sıklaştırıldı. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa denetimler kasaplardan başladı. Denetimlerde gıda ürünlerin kalitesi ve hijyenik şartların incelendiğini belirten yetkililer, ruhsat evraklarının da kontrol edildiğini ifade ettiler. Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdür Vekili Ramazan Taran, denetimlerin program dahilinde belirli dönemlerde sürdürüldüğünü vurgulayarak, ´ Düzce´yi 5 bölgeye ayırdık. İkişer kişiden oluşan ekiplerle düzenli kontrolleri yapıyoruz. Yaklaşan Ramazan ayındaki alışveriş yoğunluğunu dikkate alarak halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamaya çalışıyoruz. Ürünlerin kalitesini ve hijyenik şartları inceliyoruz´ dedi. Taran, vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini işaret etti ve şu görüşlere yer verdi ´ Bunun için özel olarak açılmış ve 24 saat faal Alo 174 Hattı bulunuyor. Bu hat Gıda hattıdır. Her vatandaş gıda üretimi ve satımına ilişkin şikayetlerini bildirebilir´ Denetimlere katılan Düzce Belediye Zabıta Amiri Kadir Karaçam da, yasa ve yönetmelikler gereği işyeri ruhsat şartlarını incelediklerini açıkladı. Karaçam bu konuda şu görüşlere yer verdi. " Denetimlerimizi Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte yapıyoruz. Bizim yükümlülüğümüz işyeri ruhsat şartlarının değerlendirilmesi ve fiyat etiketleri üzerinedir. Denetimlerimizi her zaman belli dönemlerde yapıyoruz."