HABERLER
01-01-2010 23:59

Asar da Temizlik Operasyonu

Asar da Temizlik Operasyonu

Düzce Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri işbirliği ile Asarsuyu Deresi içinde ´temizlik operasyonu´ başlatıldı.

Düzce Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri işbirliği ile Asarsuyu Deresi içinde ´temizlik operasyonu´ başlatıldı. Üç müdürlüğün ekipleri tarafından bir yandan dere yatağı içinde moloz kaldırma çalışmaları yapılırken  bir yandan da dere kenarındaki otlar temizleniyor. Temizlik çalışmalarının yanı sıra Asarsuyu Deresi´nin Selahattin Olcar köprüsünden Şıralık mevkiinde kadar olan güney bölümünde de yol açma çalışmaları yapılıyor.


Asarsuyu Deresi ve çevresindeki ıslah çalışmalarının boyutu genişletildi. Buna göre, dere yatağı içinde başlatılan moloz kaldırma çalışmalarıyla birlikte dere kenarındaki otlar temizleniyor. Yine derenin Selahattin Olcar köprüsünden Şıralık mevkiinde kadar olan güney bölümünde de yol açma çalışmaları yapılıyor. Bunun için Düzce Belediyesi´nin Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ortak hareket ediyorlar. Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Özer, üç müdürlüğün eş zamanlı olarak çalıştığını ifade ederek, ´ Önce dere kenarındaki otlar temizleniyor ve dere içine atılmadan kaldırılıyor, dere yatağı içinde de başta molozlar olmak üzere her türlü atıklar temizleniyor ve zemin iyileştirilmesi yapılıyor´ dedi. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar da Asarsuyu deresine büyük önem verdiklerini belirterek, ´ Bu dere şehir merkezini ikiye böldüğü için önemli bir konumdadır. Derenin hem yatak içinde hem de çevresinde düzenleme yapılması kaçınılmazdır. Bu hem çevre ve insan sağlığı açısından önemlidir, hem de çevre düzenlemesi açısından . Bunun için dere yatağı ve çevresindeki bakımlarımızı düzenli olarak programladık´