HABERLER
01-01-2010 23:59

Gündem Maddeleri Komisyonlara Havale Edildi

Gündem Maddeleri Komisyonlara Havale Edildi

Düzce Belediye Meclisi´nin olağan Eylül ayı toplantılarının birinci birleşimi Başkan İsmail Bayram Başkanlığında belediyenin meclis salonunda yapıldı.

Düzce Belediye Meclisi´nin olağan Eylül ayı toplantılarının birinci birleşimi Başkan İsmail Bayram Başkanlığında belediyenin meclis salonunda yapıldı. Meclis üyelerinin çoğunluğunun katıldığı toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Ayrıca imar düzenlemelerine ilişkin önergeler ele alındı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonucunda gündem maddelerinin birçoğu komisyonlara havale edildi.

Ramazan ayı nedeniyle saat 22,00´de başlayan Meclis toplantısı 01,00´e kadar sürdü. Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın başkanlık ettiği toplantıda görüşülen gündem maddeleri ve ele alınan kararlar şu şekilde: Özel Halk Otobüsü Çalıştırma Yönetmeliği Değişiklik Talebi: İki bölüm halinde çalışan özel halk otobüslerinde ortak yönetmelik maddeleri değerlendirildi. Ayrıca, özel halk otobüslerinin servis sonrası ´toplanma merkezi´nde konaklamaları kararı alındı. Buna göre, özel halk otobüslerinin ´toplanma merkezi´ olarak hal mevkiindeki alan belirlendi. Özel Halk Otobüsü Toplanma Merkezine Akaryakıt İstasyonu Kurulması: Otobüslerin toplanma merkezi alanı olarak belirlenen alanda, yakıt ihtiyaçlarının temin edilmesine ilişkin gündem maddesi İmar Komisyonuna havale edildi. Atıksu Arıtma Tesisi Proje Onay Ücreti Belirlemesi: Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan firmaların atıksularının belediye atıksu tesisine bağlanmasına ilişkin gündem maddesi ele alındı. Konu, ücretlendirilmenin yapılabilmesi için Bütçe Komisyonuna havale edildi. Birim Müdürlüğü Çalışma Yönetmelikleri: Belediyede yeni kurulan Etüd ve Proje Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü´nün görev tanımlaması ile çalışma yönetmeliklerinin belirlenmesi için konu Bütçe Komisyonuna havale edildi. İmar Planı Tadilat Talepleri: Eylül dönemi için Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ve Şehircilik ve İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 adet imar planı tadilat talebi dosyaları ile henüz planları hazırlanan Ağa mahallesi plan itirazlarını içeren 46 adet dosya İmar Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra gündeme alınan diğer öneri maddeleri ele alındı. İmar düzenlemeleri ile sokak ismi verilmesine yönelik öneri maddelerinin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi. Belediye Meclisi´nin Eylül ayı ikinci birleşiminin 10 Eylül Perşembe günü saat 22,00´de yapılması kararlaştırıldı