Japon Bilim Adamları Düzce de

Japon bilim adamları Düzce´nin pazaryerinden, şehir kent haline dönüşmesiyle ilgili bir bilimsel araştırmayı 2009 Ocak ayında Japonya Kyoto üniversitesindeki bilimsel bir konferansta sunmuşlardı.

Japon bilim adamları  Düzce´nin  pazaryerinden, şehir kent haline  dönüşmesiyle  ilgili bir bilimsel   araştırmayı  2009 Ocak ayında Japonya Kyoto üniversitesindeki  bilimsel bir konferansta sunmuşlardı.
Şimdi de  Düzce´nin Osmanlı tarihindeki rolü ve bu dönemdeki  geçmişine ışık tutmak,  Düzce´nin tarihi değerlerini tüm dünyaya duyurmak maksadıyla bir çalışma başlattılar.
Düzce´deki çalışmalarına Belediye  Başkanımız   İsmail BAYRAM´ı ziyaret ederek başlayan  çalışma grubunda;
 Tokyo Teknoloji Enstitüsünden  Prof. Dr. Shigeru KAKUMOTO,
Meiji Universitesinden Osmanlı ve Türk Tarihi Uzmanı  Prof. Dr.  Hikari EGAWA
İstanbul Üniversitesinde çalışan ve  6 yıldır Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinde
Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde görev yapan Prof. Dr. İlhan ŞAHİN bulundu.

Düzce´de iki gün kalan grup Düzce Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Halit KUBİLAY  ve
Dış İlişkiler Müdürü Ogün DANIŞ nezaretinde tarihi yerleri ve Konuralp Müzesini ziyaret ederek bilgiler  aldılar.