HABERLER
01-01-2010 23:59

Kadir Gecesinin Fazileti

Kadir Gecesinin Fazileti

Müslüman aleminin en önemli, kutsal gecelerinden olan ´Kadir Gecesi´ için Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı.

Müslüman aleminin en önemli, kutsal gecelerinden olan ´Kadir Gecesi´ için Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Başkan İsmail Bayram  mesajında, Kadir Gecesi´nin faziletlerine yer verdi. Mesaj şu şekilde:

" Kadir Gecesinin en önemli özelliği,  kâinat kitabının ezelî bir tercümesi olan yüce kitabımız Kur´ân-ı Kerimin bu gecede ilk olarak dünya semasına indirilmesidir. En nurlu ve feyizli geceyi Kadir Gecesinde idrak ederiz. Kur´ân´da adı geçen tek ay Ramazan ayıdır; tek gece de Kadir Gecesidir. Bu bereketli saatlerin şeref ve kıymetini Kâinatın Rabbi Sevgili Habibine haber vermektedir. Bu gecenin faziletine o kadar değer verilmektedir ki, o vakitlerde tecelli edecek rahmetin ve ruhanî hâdiselerin anlatılması için müstakil bir sûre inmiştir. Bu sûre Kadr Süresidir. Yine bu mübarek gecede insanlığın ebedî refahına sebep olacak, ona bereketli bir ömrü kazandıracak bir fırsat verilmektedir. Bu geceyi dua, zikir ve ibadetle geçiren kişi, ancak seksen sene gibi uzun bir ömürde kazanabileceği ecir ve sevabı bir gecede elde etme bahtiyarlığına ermiş olacaktır. Kadir Gecesinde böyle nurlu hâdiselerin yıldönümlerini idrak ederiz. Onun kadrini bilmekle de feyiz ve bereketinden, dünyayı kuşatan nuranî havasından istifade etmiş oluruz. Böylesine mübarek bir gecenin hikmetinden tüm Müslüman aleminin yararlanması temennisiyle Kadir Gecesi´nin  kutlu olmasını dilerim."