HABERLER
01-01-2010 23:59

Bayramların Güzelliği

Bayramların Güzelliği

Ramazan Bayramı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı

Ramazan Bayramı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayımladı. Bayramların insanları kaynaştırıp bir araya getirdiğine dikkat çeken Başkan İsmail Bayram, mesajında dayanışma ve yardımlaşma temalarına ağırlık verdi.

Başkan Bayram´ın mesajı şu şekilde:
"Ramazan ve Kurban bayramları Hicretin 2. yılından İtibaren kutlanmaya başlanmıştır. Ramazan orucu da ilk defa o dönem farz kılınmış, bu ayı oruçla geçiren nü´minler sonraki ayın (şevval) ilk üç gününü bayram olarak kutlamışlardır. Bu sebeple bu bayrama Ramazan Bayramı denmiştir. Ramazan Bayramının mü´minler arasında ayrı bir yeri vardır. Çünkü Ramazan Bayramı, hergün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade eder. Bayram bir sevinç ve neşe günüdür. Yüce duyguların coştuğu, sevgi ve saygı, hislerinin mü´minler arasında alabildiğine canlandığı güzel günlerden biridir. O günde yardımlaşma ve kaynaşma son sınırına varır. Bayram insanları kaynaştırıp biraraya getiren en güzel vesilelerden biridir. Öyle ki, bayramda şahlanan yardımlaşma ve hediyeleşme ruhu yalnızca hayatta olanlara bağlı kalmaz, dünyadan gidip kabirlerinde bir Fatiha bekleyenlere kadar uzanır. Onların bu dileğini yerine getirmek için mü´minler bayramda kabirleri ziyaret ederler; ruhlarına Kur´ân´lar, Fatihalar ve dualar okuyarak onları da sevindirirler. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle Ramazan Bayramınız kutlu olsun."

BELEDİYENİN BAYRAMLAŞMASI, BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ (20 Eylül 2009) SAAT 15,00-16,00 ARASI BELEDİYE BAŞKANLIĞI SERGİ SALONU´ NDA YAPILACAKTIR.