Irak Özel Temsilcisi Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ı Ziyaret Etti

Türkiye´nin yeni Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ı makamında ziyaret etti. Başkan Bayram´a nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Murat Özçelik, Türkiye Irak ilişkileri konusunda da kısa değerlendirmede bulundu. Özçelik yeni dönemde Irak için siyasi istikrar kadar ekonomik gelişmelerinde önemli olduğunu vurguladı.

27 Şubat 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından Irak Özel Temsilciliğine ataması yapılan Murat Özçelik  Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram´ı makamında ziyaret etti. Düzce doğumlu olan Murat Özçelik, yeni dönem Irak´ın geleceği için çeşitli temaslarda bulunduğunu bunun için de çeşitli ziyaret gerçekleştirdiğini belirti. Irak´da yeni bir dönemin başladığını işaret eden Özçelik bu konuda şu görüşlere yer verdi "  Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ve Irak´ın yeniden yapılandırılması amacıyla yürütülen çalışmalara Ülkemizce yapılabilecek katkılarla ilgili her türlü faaliyetin eşgüdümünü sağlamak, bu çerçevede yabancı devletler ve uluslararası kuruluşlar nezdinde gerekli temasları yürütmek üzere görevlendirildim. Artık biliniyor ki, Irak´ta siyasi istikrar kadar ekonomik gelişmeler de önemlidir. Bu mesajı kendi memleketimde de vermek istedim" Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Murat Özçelik kimdir? : ODTÜ İşletme mezunu olan Özçelik´in ilk görev yeri Suudi Arabistan´dı. Türkiye´nin Washington Büyükelçiliği´nde görev yapan Özçelik 8´inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal´ın özel kalem müdürlüğünü yaptı. Dışişleri Bakanlığı´nın başarılı isimleri arasında gösterilen Murat Özçelik, büyükelçi olmamasına rağmen Irak Özel Temsilciliği görevine atanan ilk isim oldu.