15-08-2019 23:59

BİNALİ YILDIRIM SELZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Türkiye'nin son Başbakanı, Eski Meclis Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım selden zarar gören Esmahanım, Uğurlu Köyleri ile Akçakoca'da yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmek ve bayramlaşmak üzere Düzce'ye geldi.

Selden zarar gören ve yaralarını sarmaya çalışan Akçakoca ile Uğurlu ve Esmahanım Köylerine destek olmak amacıyla Kurban Bayramının ikinci günü Düzce'ye gelen son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, basın mensuplarının karşısına geçti. Burada iki gün geçiren ve ziyaretlerde bulunan Yıldırım, konu hakkında yaptığı açıklamada vekillerin rapor hazırlığında olduğunu belirterek "bayramın ikinci günü söz verdiğimiz gibi Akçakoca'ya geldik, vatandaşlarımızla hem bayramlaştık hem geçmiş olsun dedik. Sel felaketinde etkilenen Esmahanım köyüne gitti. Merkezdeki cami altı esnafıyla görüştük. Yine gezerek vatandaşlarla görüştük, sel felaketiyle ilgili yapılan çalışmaları bize aktardılar. Beklentilerini söylediler, yaraların sarılmaya başladığını görüyoruz. Herkesin taleplerini dinledik telef olan hayvanlarla ve diğer maddi kayıplarla ilgili çalışmalarda sürüyor. Herkesin talepleriyle ilgili vekillerimiz dosyalarını hazırlıyorlar" dedi.

Akçakoca'da belediye, esnaf ve vatandaşların maddi zararları konusunda yapılacak çalışmalara da değinen Yıldırım Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye özellikle teşekkür ederek "buranın turizmden olumsuz etkilenmesini en asgari düzeye indiren çalışmayı başlatan vekillerimizin çağrısına uyarak buraya geldik. Bu çalışmanın bir parçası olmak istedik. Akçakoca halkı bizi bağrına bastı, çok teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımız bununla ilgili dosyaları bana verdi. Konuyla ilgili ne gerekirse yapılacak. Devletimiz güçlüdür, her türlü destek verilecektir. Endişeye mahal yok. İlk baştan beri Düzce Belediyemiz, Akçakoca Belediyesi'ne gerekli araç ve lojistik desteği veriyor. Faruk Bey'e de teşekkür ediyorum. Buradan çok güzel hatıralarla ayrılıyoruz" şeklinde konuştu.