HABERLER
01-01-2010 23:59

Kimse Mağdur Olmasın Diye 5 Milyon Liradan Feragat Ettik

Kimse Mağdur Olmasın Diye 5 Milyon Liradan Feragat Ettik

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulanacağı Camikebir mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kentsel Dönüşüm Projesi´nin uygulanacağı Camikebir mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Bayram, Kentsel Dönüşüm Projesi´nde mahalle halkından kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti ve ´ Sizler hakkınızı alabilin, mağdur olmayın diye Belediye olarak 5 Milyon lirayı gözden çıkarıp, feragat ettik´ dedi.

TOKİ işbirliği ile Kentsel Dönüşüm Projesi´nin uygulama aşamasında bulunduğuna değinen Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce´nin en önemli projesi olan ve şehir merkezinde vitrin imajı oluşturacak Kentsel Dönüşüm için, Camikebir mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Projede hiçbir aksaklık olmadığına dikkat çeken Bayram, vatandaşlarla konuşmasında şu görüşlere yer verdi ´ Hiç kimsenin aklına projenin aksatıldığı gelmesin. Sürüncemede kalmış da değil. Sadece projedeki eksiklikler tamamlanma aşamasında olduğu için süre biraz uzadı. Ancak şimdi proje tamamlandı ve bu bölgede bulunan hak sahiplerine tebligatlar gönderilmeye başlandı´ Projenin yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerinde uygulanacağına değinin Bayram, hak sahibi olan 482 kişiyi tebligatlar ile birlikte görüşmeye alacaklarını belirtti.  Camikebir mahallesindeki hak sahiplerinin hiçbirisinin mağdur edilmeyeceğini ifade eden Bayram konuşmasında daha sonra şu görüşlere yer verdi ´ Bu bölgede belediye hisseleri de mevcut. Ancak projenin TOKİ tarafından hızlandırılması amacıyla biz hisselerimizin karşılığı olan 5 milyon liradan, yani eski tanımlamasıyla 5 trilyon liradan feragat ettik. Belediye için çok önemli olan bu kaynağı sırf bu proje uygulanabilsin buradaki vatandaşlar haklarını alabilsinler diye almıyoruz. Ayrıca proje kapsamında bu bölgede bulunan vatandaşlarımız diledikleri takdirde bu alanda yapılacak olan konutlardan da edinebilecekler. Kısaca burada yapılacak konutlarda sizler de oturabileceksiniz´