Düzce nin Sorunları İçin Güçbirliği Geliştiriliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer´in Düzce Belediyesi´ni ziyareti sırasında Düzce’nin yerel ve genel özellikli sorunları ve projeleri ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer´in Düzce Belediyesi´ni ziyareti sırasında Düzce´nin yerel ve genel özellikli sorunları ve projeleri ele alındı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ziyaret sırasında önce Düzce ve Belediye faaliyetleri konusunda bir brifing verdi, daha sonra da Düzce´nin yerel ve genel sorunları konusundaki gelişmeleri dile getirdi.

Düzce´de yerel yönetimlerin daha da güçlendirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını belirten Başkan Bayram, ´ Milletvekillerimiz, Bölgesel Kalkınma Ajansları ile güçbirliği yapıyoruz, sizin de bize destek verdiğinizi, vereceğini biliyoruz´ dedi. Bakan Dinçer de, Düzce´nin hızlı bir şekilde geliştiğine dikkat çekti ve ´ Ankara bunu çok iyi gözlemliyor. Düzce´yi de çok iyi biliyoruz. Ben birçok projesini yakından takip ettim. Hükümet tarafından getirilen Düzce yararına olacak her teklifi de imza atarım" dedi.BRİFİNG : Bakan Dinçer´in Belediye Başkanlığını ziyareti sırasında önce Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce´nin genel yapısı ve Belediye faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Başkan bunun için de Bakan´a özel olarak hazırlanan brifing dosyasını takdim etti. Başkan Bayram, özellikle alt yapı çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti ve şu görüşlere yer verdi " Düzce´nin alt yapısında önemli eksiklikler yok. Ancak, bazı alt yapı hizmetlerinde rehabilitasyon gereksinimleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Düzce´ye bağlanan yeni mahallelerde kanalizasyon ve içmesuyu başta olmak üzere şebeke çalışmaları yapılmaktadır. Yine, imarsız bölgelerde planlamalar gerçekleştirilmektedir. Şehir imar planları ile bölgesel planlamaları birbirine uyumlu hale getiriyoruz. Tüm projelerimizi ve uygulamalarını belediye bünyesinde içinde çözümlüyoruz. Bunu da kaynakların etkin ve verimli kullanılması ilkesiyle yapıyoruz" Başkanın brifinginin ardından Bakan Dinçer, Düzce´yi çok iyi bildiğine vurgu yaparak, ´ Düzce´nin gelişmesini hükümet olarak yakından takip ediyoruz ve olumlu buluyoruz´ dedi. ROL BELİRLEME:  Bakan Dinçer, Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde Düzce´de İSKİ nedeniyle yaşanan sıkıntıları takip ettiğini belirterek bu konuda gelişmeleri anlatarak söze başladı. Dinçer bu konuda şunları söyledi " Müsteşarlığım döneminde Düzce´nin İSKİ sorunu gündeme geldi. Düzceliler pek bilmezler ama bu sorunun çözümlenmesinde katkım olmuştur. Bunun gibi Düzce´nin birçok projesini yakından takip ettim ve biliyorum. Türkiye´de kentlerin coğrafi konumu nedeniyle etkinlikleri tek başına yeterli değildir. Kentler ulusal ve uluslar arası rolleri ile tanınabilmelidir. Düzce´yi de bu açıdan değerlendirmek gerekiyor. Düzce kent olarak kendine bir rol belirlemelidir. Türkiye genelinde de Uluslar arası alanda da bu rolle anılmalıdır. Bu hem üretim açısından olmalıdır hem de bunun pazarlanması açısından olmalıdır."  Düzce´deki Teşvik Yasası uygulamalarını da değerlendiren Bakan Dinçer bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Teşvik Yasası nedeniyle Düzce´deki yatırımların ve istihdam koşullarının olumlu yönde geliştiğini rakamlardan görüyoruz. Teşvik Yasası uygulaması bu yıl sonunda bitiyor. Sürenin uzatılıp uzatılmamasına ilişkin tasarruf hükümetimizdedir. Bu konuda teklif gelirse ben imza atarım. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor, Düzce desteğe ihtiyacı olmadan gelişiyor.  Bu konuda hiç endişeniz olmasın, tereddüt etmeyin. Eğer örnek vermek gerekiyorsa, çocuk ayağa kalkmaya başladı. Elini bıraktığınızda düşer gibi endişeniz olmasın. Kalıcı yatırımlara öncelik verin bu konuda destekler sağlayın" Görüşmeler sonunda ise Başkan Bayram, Bakan Dinçer´e seramik vazo ile Düzce´deki yerel ürünlerin yer aldığı bir sepet takdim etti.