Çubukçu ve Akdağ Düzce ye Geldiler

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ bir dizi açılış için Düzce´ye geldiler. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Bakan Çubukçu ile Akdağ´a Düzce ve Düzce Belediyesi ile ilgili brifing kitabı verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, Düzce protokolü tarafından Kaynaşlı Otoban gişelerinde karşıladılar. Karşılama töreninde Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Prof. Dr. Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve üst düzey protokol mensupları hazır bulundular. Heyet daha sonra toplu açılışların yapılacağı Düzce Lisesi Salonu´na geçtiler. Toplu açılış olarak Düzce´de yapımı tamamlanan 10 okul ile 2 spor salonunun  açılışı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu törende yaptığı konuşmada , hükümetin eğitim yatırımlarına ve bu alanda çalışmalara önem verdiğini söyledi. Toplu açılış töreninde konuşan Çubukçu, Türkiye´de son yedi yılda eğitim alanında çok önemli mesafe alındığını belirtti.  Okul öncesi ve mesleki eğitimde okullaşma oranının hızlı bir artış gösterdiğini söyleyen Bakan Çubukçu, "Bizim hükümet olarak tek hedefimiz okullaşma oranını yüzde 100´e çıkarmaktır. Bu hedef doğrultusunda gerekli alt yapı, teknik ve kadro oluşturma konusunda adımlar atmaktayız" dedi.  Bakan Çubukçu, özellikle kız öğrencilerin okumaları konusuna ayrı bir önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Bunun için ´e okul´ sistemini uygulamaya başladık. İnternet üzerinden gerçekleştirilen bu uygulamanın yaygınlaşması için çalışıyoruz." Düzce´de deprem sonrası 10 yıl süre içinde eğitim alanında çok önemli yatırım yaptıklarını belirten Çubukçu, gerek okullaşma gerek derslik sayısının Türkiye standartlarına yükseldiğini anlattı.Düzce Valisi Bülent Kılınç ise ilköğretimde yüzde 100, orta öğretimde yüzde 85 okullaşma oranına ulaştıklarını belirterek, eğitim alanında gerekli yatırımların büyük bir kısmının tamamlandığını söyledi.  Düzce Lisesi Spor Salonunda yapılan törende eğitime katkıda bulunan hayırseverlere plaket verildi. Son olarak 10 okul ve 2 spor salonunun açılış kurdelesi, Bakanlar Çubukçu, Akdağ ve Vali Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram ile milletvekilleri tarafından kesildi.  Nimet Çubukçu ve Akdağ, daha Kızılay Batı Karadeniz Lojistik Merkezi´nin açılış törenine katıldılar. Sağlık Bakanı Akdağ burada yaptığı konuşmada Kızılay´ın Dünyada kendisini kabul ettirmiş bir kuruluş olduğunu belirtti ve açılışı yapılan lojistik merkezinin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Kızılay´ının son yıllarda başarıyla gerçekleştirdiği insani yardım operasyonlarıyla tüm dünyanın beğenisini kazandığını söyledi. İran, Pakistan depremi, Endonezya´da tsunami felaketi ile Gazze ve Sudan´daki yardım organizasyonlarında Kızılay´ın çalışmalarının tüm dünya tarafından gıpta ile takip edildiğini ifade eden Akdağ, bakanlık olarak Kızılay ile birlikte başarılı ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Akdağ, Kızılay´ın ayrıca sağlık alanında başarılı çalışmalar sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "Kızılay özellikle kan bağışında çok başarılı oldu. Son düzenlediği kan bağışı kampanyasında Kızılay bir milyon ünite kan toplamıştır. Türkiye´nin yıllık kan ihtiyacının 1,5 milyon ünite olduğu düşünülürse Kızılay´ın bu hedefi yakaladığı görülür."
12 Kasım depreminin 10. yılında hizmete giren Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi´nin olası afetlerde çok önemli iş yapacağını ifade eden Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Bakanlık olarak her türlü afete hazır durumdayız. 2000 üzerinde personelimizi eğitmiş durumdayız. Her ilde gönüllü kadrolarımız hazır durumda."