HABERLER
01-01-2010 23:59

Yeni Otobüsler Hizmete Girdi

Yeni Otobüsler Hizmete Girdi

Belediye denetimli şehiriçi Özel Halk Otobüsleri yenilendi. Düzce Belediyesi´nin yeni dönem için yeniden ihale ettiği ve sayısını 18´e çıkardığı otobüsler için tören düzenlendi.

Belediye denetimli şehiriçi Özel Halk Otobüsleri yenilendi. Düzce Belediyesi´nin yeni dönem için yeniden ihale ettiği ve sayısını 18´e çıkardığı otobüsler için tören düzenlendi. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, şehir içinde hatlardan çalışan otobüs sayısını 12´den 18´e çıkarttıklarını belirtti ve ´ Yeni ihale ile birlikte otobüsler de yenilendi. Ayrıca önceden 780 olan yolcu taşıma kapasitesi de 1170´e çıktı´ dedi.

Düzce Belediyesi denetimle yeni alınan 18 adet otobüs için tanıtım töreni yapıldı.  Otobüs firması genel müdür yardımcısı Basri Akgül tasarım harikası olarak nitelendirdiği otobüslerin özellikle engelliler için seyahat imkanı kolaylığı sağlandığını ifade etti. Akgül törende yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi " 9 metre boyundaki özel halk otobüsleri Türkiye´de ilk kez alçak tabanlı olarak tasarımlandı. Taşımacılık üzerine özel olarak donatımları söz konusudur"  Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı konuşmada şehir içi otobüsleri ile taşımacılığın daha rahat yapılacağını belirtti. Bayram konuşmasında şu görüşlere yer verdi "Düzce´de yolcu taşıma hizmetlerinde önemli bir gelişmeye daha imza atıyoruz.  Şehir içi yolcu taşıma hizmetlerindeki araç filosunu yenileyerek, çağdaş ve modern yolcu taşımacılığının en güzel örneğini sergiliyoruz. Bugüne kadar 12´si şehir içi olmak üzere 37 otobüsle yolcu taşımacılığı yapılıyordu. Yeni dönemle birlikte şehir içi otobüs sayısı 18´e çıktığı gibi, 780 olan taşıma kapasitesi de 1170´e çıkıyor.  Değerli konuklar; Düzce´deki en önemli hizmetlerin başında ulaşım ve yolcu taşıma hizmetlerinin olduğunu biliyoruz... Bu nedenle, taşımacılık hizmetlerini çok önemsiyoruz ve geliştirilmesi adına da tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Düzce´de 48 mahallelik hat içerisinde sabah 6´tan,  24´e kadar sefer yapılıyor. Şu anda Düzce´de 20 bin yolcu taşınıyor. Hizmet götürmediğimiz mahallemiz yok. Yeni bir hizmetimiz de 3 hastaneyi birbirine bağlayan bir link sistemi kurmaktır.  Düzce Üniversitesi Hastanesi ile Muncurlu Hastanesine de seferler başlayacak. Böylelikle şehir merkezindeki hastane ile birlikte üç hastaneyi birbirine bağlamış olacağız. Bugün törenini yaptığımız otobüslerin bizim için en önemli özelliği, engelli, yaşlı ve çocuklu yolculara güvenli ve konforlu seyahat imkanı sağlamasıdır. Özellikle engelli ve bebek arabası iniş-binişleri için özel tasarımlara sahiptir.  Değerli konuklar; yeni otobüslerle birlikte kısa bir süre sonra otobüslerde bilet sistemi yerine akıllı kart sistemine geçilecek. Toplu taşıma araçlarını düzenli olarak kullananlar için akıllı kartlar, vatandaşların kolayca erişebileceği bayi noktaları ve gişelerden temin edilebilecektir. Bayi noktaları ve gişelerden temin edilecek akıllı kartlar üzerlerine değer yüklenecek, toplu taşıma araçlarına kurulacak cihazlara yaklaştırılarak okutulacak ve ücret ödemesi gerçekleştirilecektir. Manyetik bilet veya kartı kullanan Düzceliler ulaşımda daha hızlı, daha ucuz ve pratik bir sistem kullanmanın rahatlığını yaşayacaktır.   Yeni otobüs filomuzun toplu taşımacılıkta önemli bir hizmeti yerine getireceğine inancımla hayırlı olmasını temenni eder, saygılar sunarım"  Konuşmaların ardından Firma sahibi Otokar Genel Müdür Yardımcısı BasriAkgül tarafından Başkan İsmail Bayram´a plaket verildi. Daha sonra otobüslerin tanıtımı yapıldı