Sözün Tükendiği Yer Sergisi

Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği tarafından Düzce Belediyesi sergi salonunda 1999 depremlerinin 10´uncu anma yıldönümü nedeniyle ´Sözün Tükendiği Yer´ tasarım sergisi açıldı. Sergiyi gezen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, deprem tehdidine karşı toplumun duyarlı olması gerektiğini belirtti.

1999 depremlerinin 10´uncu anma yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği tarafından Düzce Belediyesi sergi salonunda Türkiye genelinde açılan, ´sözün tükendiği yer´ konulu tasarım yarışmasındaki eserler sergileniyor. Üç gün açık kalacak olan sergide birbirinden ilginç eserler bulunuyor. Mimarlar Odası tarafından sergiye yönelik yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi " Geçen on yılın, deprem, mimarlık ve yapılaşma ilişkisi bağlamında bu sürede yapılanlar ve yapılamayanlarıyla geleceğe bıraktığı izin sorgulanması hedeflenmekte genç belleklerin afiş tasarımı yoluyla topluma ve kamu yönetimine yönelik beklentilerini ortaya koyması ve ilecekleri görsel mesajın toplumsal duyarlılığı harekete geçirecek nitelikte olması beklenmektedir´ Sergiyi gezen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da, deprem kuşağı içinde yer alan Düzce´de vatandaşların deprem tehdidine karşı her zaman duyarlı ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti.