HABERLER
01-01-2010 23:59

Merkez İlköğretim Okulları Genel Kültür Bilgi Yarışması Başlıyor

Merkez İlköğretim Okulları Genel Kültür Bilgi Yarışması Başlıyor

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu yıl 5. gerçekleşecek olan Merkez İlköğretim Okulları Genel Kültür Bilgi Yarışması için hazırlıklarını tamamlıyor

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu yıl 5. gerçekleşecek olan Merkez İlköğretim Okulları Genel Kültür Bilgi Yarışması için hazırlıklarını tamamlıyor. Başvuruları 18 Aralık Cuma günü sona erecek yarışma için şu ana kadar 32 ilköğretim okulu başvurdu.

Başvuruların sona ermesinin ardından okul müdürlerinin katılımı ile kura çekimi yapılarak okullar eşleştirilecek ve yarışma takvimi belirlenecek.
 
Yarışma şartnamesi aşağıdaki şekildedir.
1- Yarışmaya istekli Merkez İlköğretim Okulları katılacaktır.
2- Yarışma soruları 4 matematik, 4 fen, 4 türkçe, 4 sosyal ve 4 genel kültür olmak üzere her branştan soru üzerinden toplam 20 sorudan , ayrıca 5 yedek sorudan oluşur.
3- Yarışmaya katılmayan okullardan 4 branştan olmak üzere her branştan 2 öğretmen sorulacak soruları hazırlayacak ve yarışma esnasında jüri üyesi olarak hazır bulunacaklardır.
4- Yarışma tarih, gün ve saatleri yarışmaya katılacak olan okul müdürlerinin katılımıyla çekilecek kura sonucu eşleştirmek suretiyle tespit edilecektir.
5- Yarışmaya okullar 3´er öğrenciyle katılacak, yarışma 3´er kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecektir.
6- 3 er kişilik gruplar halinde yapılan yarışmada 2.turda 3´lü grup oluşmaması halinde 1.turda en yüksek puan alan okul yada okullar dahil edilir.
7- Yarışmada her sorulan sorunun doğru puanı 5 puan .eşitlik bozulmaması halinde sorulan yedek sorular puan değerlendirmesinde yer almamaktadır. Puan eşitliği halinde kura çekimi yapılır.İki okuldan oluşan gruba 3´üncü okul olarak o turda yedek sorular hariç olmak üzere en yüksek puanı alan okul dahil edilir.
8- Yarışmaya katılacak okul öğrencileri mücbir sebeb olmadıkça değiştirilmeyecektir.
9- Yarışmaya katılacak okullar öğrencilerin isimlerini Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bildirecektir.
10- Yarışmaya katılan okullar yarışacak öğrencilerin okul kimliklerini yanında bulunduracaktır.
11- Yarışmanın 2.tur eşleşmeleri 1.tur tamamlandıktan sonra yarışmacı okul müdürlüklerinin katılımıyla kura usulüne göre belirlenecektir.
12- Yarışmaya katılacak öğrencilere ait, öğrenci velilerinden okul müdürlüklerince veli izin muafakatları alınarak, okullarda muhafaza edilecektir.
13- Düzce Belediyesi ve Sponsorlarca Yarışmaya katılan tüm okullara ve öğrencilere teşekkür belgeleri, dereceye giren 1.2.3.okullara plaket ve öğrencilere sürpriz hediyeler verilecektir.