Katı Atık Birliği

Düzce Katı Atık Birliği, Katı Atık Düzenli Depolama Alanının ÇED süreciyle ilgili çalışmaları yürütmek üzere bir komisyon oluşturdu.  Düzce Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen birlik toplantısında, komisyon üyeliğine Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer seçildi. Toplantıda bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram birliğin Katı Atık Düzenli Depolama Alanı ile ilgili yaptığı çalışmaları anlatarak "Katı atık problemi ilimizde yaşanan belki de en önemli problemlerden biri. Katı atık bertaraf tesislerinin kurulmasına ilişkin gelişen süreçte, birlik adına yapılan çalışmalar kapsamında arazi taraması gerçekleştirildi ve neticede ortak karar ile bir alan belirlendi" dedi. Bayram, komisyon üyelerinin yetki ve sorumluluklarından da bahsederek "Şu anda orayla ilgili ÇED raporuna ilişkin çalışmalar yapılacak. Ayrıca maddi anlamda da bir takım işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bunun için birlik onayı gerekli. Bu çalışmaları bir komisyonun üstlenmesi gerekiyor. Örneğin yapılacak bazı görüşmeler var. Bu süreçte ayrıca bir takım muhasebe işlemlerinin de gerçekleştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.