2010 Atılım Yılı Olacak

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram genel basın toplantısı ile 2010 yılı programını açıkladı. Başkan Yardımcıları Bayram Bayraktar, Ergin Çelikağ, Vahap Demirel ve İsmail Tanyel ile birlikte basın toplantısı yapan Başkan İsmail Bayram önce 2009 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı ardından da 2010 yılı için belediyenin projelerini açıkladı. Belediye Başkanı İsmail Bayram hizmete geldikleri zaman vaat ettikleri gibi alt yapı ve üst yapı hizmetlerini eş zamanlı olarak yürüttüklerini ifade etti. Hizmet hedefine odaklandıklarını belirten Başkan Bayram, ´ Halkımızın bize güvendiğini biliyoruz. Halkın güvenine layık olmak için vaat ettiğimiz tüm hizmetleri gerçekleştiriyoruz´ dedi. Başkan Bayram alt yapıya ilişkin olarak şu görüşlere yer verdi: " 9 aylık süre içinde özellikle yol ve kaldırımlarımızın tamamlanmasına büyük önem verdik. Bu süre içinde,  6886 Ton Asfalt, 3400 M3 Beton,  11793 Metre Bordür,  16400 M2 Doğaltaş,  4769  M2 Kilitparke üretimi yapıldı, 8300 M2 Beton Kaldırım döküldü. Bir şehrin imarı yapılanması o şehrin gelişmesinde en önemli unsurdur. Bu nedenle özellikle yeni mahallelerimize yönelik imar planları hazırladık. Önce 93 hektarlık Ağa mahallesi sonra da 167 hektarlık alandaki Darıcı mahallesinde imar planlarını bitirdik. Şu sıralar 137 hektar alana sahip olan Şıralık mahallesinde imar planı hazırlıklarına başladık. Ayrıca kent bütününe yönelik olarak genel imar planları için İller Bankası tarafından 20 Şubat tarihinde ihaleye çıkılacak´ Başkan Bayram 2009 değerlendirmesini yaparken diğer hizmet başlıklarını da şu şekilde sıraladı: " Her mahalleye park sözü vermiştik. Dönemimiz içinde bunu gerçekleştireceğiz. Park düzenlemelerini yaparken, park alanı içinde Fitness aletleri, oyun sahaları gibi bölümleri de hazırlıyoruz. Kalıcı konutlardaki kapalı pazaryeri bitme aşamasına gelmiştir. 4800 metrekare alanlı pazaryerinin üstü kapanıyor. Yakın zamanda esnafımız burada tezgahlarda yerini alacaktır. Yine şehrimizin sınırları içinde bulunan mezarlıklarda düzenleme ve bakım çalışmaları yürütülüyor. 48 mahallede bulunan 43 adet mezarlık bakıma alındı. Toplum yararına çalışma projesi kapsamında istihdam edilen işçiler bu alanda değerlendiriliyor. Kültür ve sosyal hizmetlerini çok önemsiyoruz. 9 Kasım 2009 günü 1150 öğrencisi ile eğitime başlayan Meslek edindirme Kurslarında bilgi ve beceri olmak üzere iki farklı bölüm bulunmakta. Bilgiye yönelik kurslarda Bilgisayar, İngilizce, Diksiyon, Yönetici Asistanlığı ve Sekreterlik eğitimleri verilirken beceri kurslarında ise Dikiş, Nakış, Mefruşat, Aşçılık, Ebru, Kırkyama, Resim, Takı Tasarımı Bağlama ve Gitar eğitimleri haftanın 7 günü devam etmektedir. Kısa adı TOGEM olan Toplumsal Gelişim Merkezi tarafından yoksul ve yoksun durumda bulunan aile ve kişilere el uzatıyoruz. TOGEM aracılığı ile giyim, gıda, ilaç başta olmak üzere her türlü yardımı yapıyoruz. 1001 emek sokağa hizmete açıldı. Belediyemizin eski film yeni sosyal plato alanında kadınlarımız açtıkları tezgahlarda el emeklerini ve ürünlerini satabiliyorlar. Bunun daha da genişleyeceğine inanıyoruz. Sportif alanda sporun her branşında etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çeşitli branşlarda bölge ve ulusal düzeyde başarılar elde ediyoruz" Yaklaşık iki saat süren basın toplantısının son bölümünü 2010 yılı projelerine ayıran Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2010 yılı için ´ Bu yıl belediyemiz için Atılım Yılı olacak´ dedi. 2010 YILI PROJELERİ: Katlı Otopark: Başkan Bayram 2010 yılı projelerini açıklarken önce Katlı Otopark projesini öne çıkardı. Belediye Meclisi´nden her türlü görüşme için yetki aldığını hatırlatan Başkan Bayram  ´Şerefiye mahallesinde bulunan 3177 m2 lik parsele katlı otopark projesi tasarım çalışmaları devam etmektedir´ dedi. Başkan Bayram 2010 yılı projeleri içinde şu görüşlere yer verdi: " Kültür merkezi Düzce´nin yıllardır umutla beklediği bir projedir. Şıralık mahallesinde 20.317 m2 lik 679 nolu parsele toplam 8728 m2 alana sahip kültür merkezi inşaatının devamı için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler devam etmektedir. En kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Düzce´yi iki parçaya bölen Asarsuyu Deresi Düzce´nin vitrini konumundadır. Asaür dere yatağı içinde periyotik olarak temizleme ve ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Dere kenarında çevre yolları açılmıştır. Şimdi de derenin her iki kenarında ve köprülerinde aydınlatma projesi uygulanacaktır. Asar Deresi Üzerinde  Otogar Köprüsü-Selahattin OLCAR Köprüsü Arasında  20 m ara ile 200 adet  Fiero tipi Duvar Aydınlatması ve 200 adet  Led li Wall Washer (36 lık) (duvar boyama)düşünülmüş ve Şakuş Köprüsünde deneme yapılmıştır. Farklı alternatifler üzerinde çalışılmaktadır. Düzce D-100 üzerinde önemli bir yerleşim kentidir. Ancak yıllardır D-100 Düzce bölümünde trafik hep sorun olmuştur. Bunun için karayolunun Düzce bölümünde önemli kavşak çalışmaları projelendirildi. Çoban kavşağında dal-çık projesi uygulanacak. Yeni hal kavşağı uygulama aşamasına geldi. Kervan kavşağında da üst geçit yapılacaktır. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yerleşim planı yapılmıştır. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yerinde yapılacak inceleme sonucu uygulama projesine başlanacaktır. Yürüyen merdiven uygulaması düşünülen üst geçitte ayrıca engelli vatandaşlarımız için asansör uygulaması da  düşünülmüştür. Kervan kavşağının kapatılması ile bu bölgedeki yaya trafiği yoğunluğu üst geçit ile giderilecektir. Ayrıca şehir içinde de çeşitli bölgelere kavşak düzenlemeleri yapılacaktır. Bunlar 1-Ticaret Lisesi Kavşağı 2. Küçüksu Kavşağı,  3.  Sedaş Kavşağı, 4. Düzce Lisesi Kavşağı, 5.Rasim Bedir Caddesi düzenleme Projesi 6. D-100 Karayolu Orta Refuj Düzenleme Projesi, 7.    Galericiler Sitesi D-100 Bağlantı Yolu´dur. Alman Kalkınma Bankası hibe projesi ile Su Temini ve Atıksu Projesi geliştirilmiştir. 405 bin euroluk bu proje şehir şu şebekesinde ve atıksu arıtmada önemli gelişmeler sağlayacaktır." Başkan Bayram daha sonra da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.