Başkan Umrecileri Uğurladı

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Diyanet İşleri Başkanlığı Düzce İl Müftülüğü tarafından programlanan Umre ziyareti için umrecileri uğurladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2010 yılı için ilk umre ziyaret programı hazırlandı. Buna göre de Düzce´den ilk dönem için iki kafile Umre için kutsal topraklara gitti. İlk kafile 164 kişi ile ikinci kafile ise 195 kişi ile yola çıktı. Umreciler için Cedidiye camii önünde program düzenlendi.  Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da umre ziyaret programına katıldı. Umre´ye gidenler ve yakınlarına hitap eden Başkan Bayram, ´ Kutsal topraklarda kutsal bir göreve gidiyorsunuz. Hepinizin yolu açık olsun. Allah herkese bunu nasip etsin´ dedi.

UMRE nedir?
 İbadet maksadıyla hac mevsiminde Kâbe´yi ziyaret etmeğe Hac denir. Hac mevsiminin dışında Kâbe ziyaret edilirse Umre adı verilir. Hac ibadeti, islamın beş şartlarından biridir. Farz-i ayn dediğimiz kuvvetli farzlardan olup, kitap ve sünnet ile sabittir. Kîtapdaki yeri Al-î Imran suresinin 97. ayetidir. Bu ayette mevlamız şöyle buyurmaktadır: " Azik ve binek Halimin Han yoluna gücü yeten her kimsenin o Beyti hac etmesi, insanlar üzerinde Allah´ın hakkıdır, farzdır. Kim bu farzı tanımazsa her halde Allah´ın ihtiyacı yok. O bütün alemlerden müstagnidir." Sünnetdeki yerini de, İbn-i Ömer´den rivayet edilen su hadisi şerifle bulmaktayız: " İslam dini beş temel üzerine bina edilmiştir. Kelime-i şehadet getirmek, Namaz kılmak, Oruç tutmak, Zekat vermek ve Hacca gitmektir."