8 Mart Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyeye ait film platosu alanında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gün boyu süren etkinliklere Başkan İsmail Bayram ve eşi Elka Bayram da katıldılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler organize edildi. Belediye Meclis Üyesi Ebru Uzun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikler gün boyu eski film platosu olan 1001 emek sokağında yapıldı.  Etkinlikler Belediye Başkanı İsmail Bayram´ın konuşması ile başladı. Bayram konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi: "Tarihsel sürece bakıldığında, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olabilmek adına 1857 yılında başlattıkları mücadele bugün çok daha anlamlı ve etkin bir yere gelmiştir. 1977 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla başlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları bugün sosyal ve ekonomik alanda birçok kazanımlarla önemli bir hüviyet kazanmıştır. 8 Mart kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için de özel bir gün olarak görülmelidir. Ekonomik kazanımlarla gelişen ´kadın hakları´; günümüzde sosyal ve kültürel boyutlarda da önemli hamlelerle anılmaktadır. Temel insan hakları çerçevesi içinde kadınlar her alanda var olabilmekte, kendilerini gösterebilmektedirler. Aile içindeki rolünden, ekonomik ve sosyal hayattaki etkinliğine kadar kadınlar hayatımıza önemli katkılar veriyor önemli başarılara imza atıyorlar. Düzce özeline baktığımızda da bunu rahatlıkla görmekteyiz...Siyasi yapılanma içinde kadınlar yönetim kurulu üyeliklerinde yer alıyorlar. İl Genel Meclisimizde, Belediye Meclisimizde, partilerimizin yönetim kurullarında seçilmiş kadın üyelerimiz önemli sorumluluklar üstlenerek görev almaktadırlar. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın önderlik, başkanlık ve üyeliklerinde kadınlarımız yine ön saflarda bulunmaktadır. 1001 emek sokağa verdiğimiz bu alandaki oluşum bile kadın emeğinin, gücünün bir sonucudur. Yarınların bugünlerden çok daha ileri olacağına da inancım sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, daha birçok başarılara imza atmalarını temenni ediyorum" Etkinliklerde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bir süre önce başlatılan ´El Emeği Göz Nuru´ yarışmasına dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra da söyleşiler yapıldı. 8 Mart kutlamaları nedeniyle 1001 emek sokağında bulunan tüm katılımcılara, kadın pazarcılar tarafından açık büfe ikramı verildi. Mehter ve bando gösterilerinin de yapıldığı kutlama etkinliklerine Belediye Başkanı İsmail Bayram, eşi Elka Bayram, Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Baro Başkanı Ali Dilber, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Belediye Meclis Üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.